Norica Nicolai (ALDE): „Alături de colegii din ALDE Galaţi vom acţiona pentru ca interesele gălăţenilor să fie apărate” Recomandat

Joi, 10 Mai 2018 02:11
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, că va sta cu ochii pe vânzarea combinatului siderurgic de la Galaţi, astfel încât tranzacţia să fie una benefică pentru oraş. ”ALDE se va preocupa ca viitorul proprietar să menţină producţia întrucât combinatul este un obiectiv strategic pentru economia şi securitatea naţională. Este un subiect care trebuie tratat cu maximă seriozitate şi celeritate, deoarece combinatul de la Galaţi este un obiectiv de importanţă vitală pentru România, motiv pentru care consider că acest subiect ar trebui luat în discuţie chiar şi de către Consiliul Suprem de Apărare al Ţării (...) Ce mă preocupă, în mod deosebit, este situaţia combinatului din Galaţi. Sunt ataşată de Galaţi, este un judeţ şi un municipiu în care mereu m-am simţit ca acasă şi în care oamenii m-au primit cu braţele deschise. Această situaţie în care ne aduc actualii proprietari ai combinatului este una ingrată pentru gălăţeni şi mai ales pentru cei care lucrează în combinat, dar pentru care trebuie găsite soluţii”, a declarat Norica Nicolai.
Europerlamentarul ALDE este de părere că în această speţă sunt două componente esenţiale: prima este cea care ţine de guvernul naţional, iar a doua ţine de instituţiile europene. ”În privinţa componentei naţionale am convingerea că reprezentanţii guvernului se vor asigura că gălăţenii nu vor avea de suferit după decizia ArcelorMittal. Însă, spun că este şi o componentă europeană pentru că România este stat membru al Uniunii Europene, iar combinatul din Galaţi nu este doar un punct economic, siderurgic, important pentru Galaţi şi pentru România, ci pentru întreaga Europă”, a mai spus Nicolai care a ţinut să sublinieze: ”După decizia privind aprobarea achiziţiei combinatului din Ilva de către ArcelorMittal, rolul instituţiilor europene nu trebuie să se oprească aici. Sunt mii de oameni ale căror vieţi vor fi afectate de această decizie, iar în acest sens, monitorizarea Uniunii Europene asupra modului în care va evolua situaţia trebuie să continue pentru ca unitatea de la Galaţi să nu aibă de suferit şi nici gălăţenii. În calitate de europarlamentar, voi utiliza toate pârghiile pe care le am la îndemână pentru a mă asigura că gălăţenii şi combinatul siderurgic din Galaţi nu vor avea de suferit. Alături de colegii din ALDE Galaţi, de cei din România şi din Europa, de Cristian Dima cu care ţin legătura în mod constant cu privire la situaţia combinatului, vom acţiona pentru ca interesele gălăţenilor să fie apărate”.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu