19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Prim-vicepreşedintele PDL Galaţi, deputatul Mircea Toader, a afirmat că partidele aflate în opoziţie vor contesta la Curtea Constituţională legea privind achiziţiile publice în sistem centralizat din domeniul sănătăţii.
„A trecut o lege importantă pe care noi am combătut-o, cea cu achiziţiile publice în sistem centralizat la Ministerul Sănătăţii, unde e o mare afacere acolo. Vă daţi seama, tot ce se achiziţionează, fie medicamente, fie materialele necesare pentru activitatea spitalelor, se face centralizat, se aranjează, bineînţeles, licitaţia şi fiecare primeşte la fel. Nu mai este competiţie de piaţă, nu mai e nimic. Una e să te duci la Satu Mare, alta e să te duci la Galaţi. Dar nu ne oprim aici, o vom contesta la Curte, acţiunile au început să fie corelate, ale opoziţiei, deci contestaţia o depunem imediat cum anunţă dreptul nostru de a contesta”, a spus Mircea Toader, liderul parlamentarilor PDL din Camera Deputaţilor. Acesta a afirmat că legea achiziţiilor publice în sistem centralizat încalcă trei principii ale Constituţiei, motiv pentru care democrat-liberalul consideră că partidele aflate în opoziţie vor avea succes la Curtea Constituţională: „În primul rând, nu ai voie să începi o licitaţie până nu ai bugetul asigurat, bugetul e asigurat în mod normal de Casa de Asigurări, nu de bugetul naţional, deci nu poţi să începi. Pe de altă parte, legea spune că ia bani de la administraţiile locale, dar e interzis prin Constituţie. Totodată, principiul subsidiarităţii e încălcat. Legea e integral neconstituţională”.
Toader a mai anunţat că parlamentarii PDL şi PP-DD vor depune o moţiune simplă, adresată ministrului Economiei şi vicepremierului Daniel Chiţoiu, pe tema mineritului: „Suntem pregătiţi şi lucrăm la o moţiune simplă pe minerit, împreună cu PP-DD, unde tragem un semnal de alarmă asupra situaţiei în care se găseşte mineritul şi exploatările de suprafaţă sau de subteran în acest domeniu foarte important, cu problemele sociale care apar, şi apar din ce în ce mai mult. Vom prezenta faptul că nu exploatăm corespunzător resursele de acest tip. E în lucru, nu pot să spun cam ce sunt deocamdată, dar e vorba de managementul care e pus la ele, de căpuşarea lor”, a afirmat Toader.


Articole înrudite