19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pace şi prietenie între partide la judeţ
Pace şi prietenie între partide la judeţ

Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţului aferentă lunii aprilie a decurs cu înţelegere aproape totală între consilierii judeţeni.
Doar un proiect de pe ordinea de zi a fost respins pentru că părţile nu apucaseră să tranşeze chestiunea. Potec, iniţiatorul, a cerut o pauză de consultări de cinci minute, dar înaintea solicitării lui Potec, liberala Tania Bogdan a precizat că în cazul acelei propuneri (cesionarea unei concesiuni încheiată de CJ către PIBUNNI SRL, cesionarea acordându-se ANLASEN) nu erau îndeplinite procedurile de legalitate. După pauza de consultări proiectul a fost retras de pe ordinea de zi.
Mult disputatul proiect privind prelungirea contractului CJ cu firma de avocatură privată utilizată în acest mandat, respins anterior de plen, a fost trecut de această dată. Liberala Tania Bogdan a precizat că după ce liberalii au analizat situaţia au ajuns la concluzia că dacă nu ar fi prelungit contractul cu avocaţii privaţi utilizaţi de CJ, ar exista riscul pierderii multor procese de către judeţul nostru şi deci a multor sume de bani. Astfel şi-au justificat liberalii votul pentru un proiect pe care îl respinseseră la şedinţele anterioare.
A fost o şedinţă cu acord aproape unanim, iar cei prezenţi joi în sala mare a Prefecturii, ce a găzduit şedinţa, au putut vedea aproape toate mâinile ridicate la voturi. Astfel au trecut 20 din cele 21 de proiecte aflate pe ordinea de zi.


Articole înrudite