08 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Parlamentarii AUR pleacă în turneu în diaspora
Parlamentarii AUR pleacă în turneu în diaspora

Preşedintele AUR, deputatul George Simion, a anunţat un turneu al parlamentarilor partidului, în primele trei luni ale anului viitor, în mai multe ţări europene, pentru a "reconfirma" rezoluţia adoptată la Conferinţa dedicată românilor din diaspora desfăşurată vineri, 23 decembrie 2022.
"Rezoluţia pe care o adoptăm la conferinţa de astăzi trebuie reconfirmată, trebuie circulată printre cei 6 milioane de români din diaspora. Împreună cu grupurile parlamentare AUR, am vorbit şi în lunile ianuarie, februarie şi martie vom avea un turneu de conferinţe, consfătuiri, dezbateri şi discuţii în mai multe locuri din diaspora - Italia, Franţa, Austria, Portugalia, Spania, Germania, Dublin, Bruxelles, lista fiind deschisă. Vom avea aceste întâlniri care vor fi publice, aşteptăm invitaţiile voastre către demnitarii AUR, le vom da curs, considerăm că fiecare dintre voi trebuie să reprezinte ideea noastră şi îndeplinirea obiectivelor din rezoluţie. De aceea, ne bazăm pe voi să ne fiţi ambasadori chiar dacă unii nu faceţi parte din proiectul AUR", a afirmat Simion.
El i-a transmis din nou ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, "să nu încerce să împiedice votul românilor de peste hotare".
"Avem nevoie de secţii de vot, de aceea, ce am transmis ieri îi mai transmit o dată domnului Bogdan Aurescu - să nu încerce să împiedice votul românilor de peste hotare, pentru că miniştri mult mai titraţi ca el şi-au încheiat cariera politică făcând acest lucru", a susţinut Simion. (sursa Agerpres)

Articole înrudite