28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Preşedintele Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere, Vasile Panţuş, a anunţat că renunţă la candidatura la fotoliul de primar al Galaţiului. Vasile Panţuş susţine că decizia ar fi fost luată în urma unei analize efectuată în cadrul biroului executiv al organizaţiei desfăşurat la sfârşitul lunii februarie, motivele fiind lipsa puterii financiare necesare lansării candidaţilor.
„Propaganda verbală pe care ar putea s-o facă pensionarii n-ar fi suficientă să îngenuncheze hienele politice care sunt pregătite să se transforme în perioada alegerilor în fiinţe darnice, linguşitoare şi sfătuitoare de bine. Dorim să dăm o şansă tineretului, copiilor noştri, tineri neîndoctrinaţi cu politica practicată de politicienii postdecembrişti şi implicaţi în a găsi soluţii socio-economice, încât să trăiască decent, atât ei cât şi părinţii lor. Curajul acestora de a se lansa pe scena politică lasă de dorit, probabil nu sunt lăsaţi de hienele bătrâne care încă nu au terminat osul de ros. În această situaţie, şi anume lipsa tinerilor din cursa electorală, vom analiza minuţios programele celor înscrişi în ocuparea principalelor funcţii prin vot şi vom îndrepta artileria grea de votanţi ai organizaţiei noastre de pensionari, spre acele persoane politice care au programe viabile în transformarea Galaţiului într-o metropolă şi măsuri sociale decente în rândul populaţiei. Totodată, dacă pe aceşti domni îi interesează soarta noastră, dorim să fim chemaţi la dialog, pentru găsirea de noi soluţii de viitor şi chiar de a fi selectate persoane din rândul pensionarilor pentru a participa pe listele de consilieri, la alegerile din iunie 2012, care să aibă menirea să apere interesele acestora”, a declarat Vasile Pantuş.
Acesta conduce o organizaţie de pensionari care până anul trecut a fost apropiată PDL-ului, schimbând apoi macazul politic. Deşi Vasile Pantuş susţine că este apolitic, el a recunoscut că a fost prezent la unele şedinţe ale PSD Galaţi, pentru a vedea, potrivit declaraţiilor sale, calitatea persoanelor care participau la aceste întruniri, unde a dat ochii şi cu Toader Cristea, liderul altei organizaţii de pensionari gălăţene.

Articole înrudite