18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Lupta internă dintre preşedintele Organizaţiei Municipale a PDL, Nicuşor Ciumacenco, şi consilierul local Cătălin Cristache, pe care conducerea formaţiunii politice gălăţene doreşte să îl excludă, ia amploare. În timp ce liderii PDL au declarat că sunt dispuşi să piardă un membru în Consiliului Local, binecunoscut fiind faptul că locul democrat-liberalului ar reveni UNPR, conform protocolului încheiat la alegerile locale, Cătălin Cristache ameninţă cu un scandal de proporţii în interiorul partidului.
Nicuşor Ciumacenco a dezvăluit, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că o serie de membri ai USL, care activează în administraţia locală, au intervenit pe lângă conducerea PDL pentru ca alesul municipal Cătălin Cristache să nu fie exclus din partid şi, prin urmare, să îşi păstreze mandatul de consilier local. Chiar dacă a refuzat să dea nume în acest sens, Ciumacenco a făcut referire, voalat, la PNL, precizând că „nu PSD are interes aici”.
„Dacă este omul lor, să îl ia la ei. Ne place să avem în CL oameni ai PDL. Rolul PDL-ului în actuala structură este să facă opoziţie. Este un moment în care, probabil, trebuie să ne ispăşim nişte păcate. Votul popular ne-a adus în opoziţie şi aşa trebuie să rămânem: nici cu ăia şi nici cu ceilalţi. Ori eşti în opoziţie ori stai acasă”, a declarat Nicuşor Ciumacenco. În aceeaşi notă, Doru Resmeriţă, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL, a precizat că „între un consilier judeţean sau local care este membru al PDL şi votează împotriva politicii PDL şi a-l pierde, eu prefer a doua variantă”.
Cristache: „Lupta de acum începe”
Reacţia consilierului local Cătălin Cristache a fost extrem de dură. Acesta ameninţă cu un scandal de proporţii şi a precizat că, în prezent, strânge semnături din partea membrilor din cadrul Organizaţiei Municipale pentru susţinerea sa şi, automat, împotriva lui Ciumacenco.
„Cine este acest Ciumacenco? Este un individ pus pe o funcţie la intervenţia lui naşu’, lui finu’. Nu a avut curaj să vină la referendum alături de noi, nu a venit nici la locale pentru că i-a fost ruşine cu PDL. Este născut pierzător. El nu poate duce o luptă cu o organizaţie care nu îl suţine. Pentru mine, este un nimeni. Organizaţia mă suţine pe mine. A spus că am vrut să fac revoluţie. De ce? Pentru că am cerut alegeri corecte şi nu lideri în plic? Nu mă dă nimeni afară. Nu este partidul tatălui sau mamei lui”, ne-a declarat Cătălin Cristache.
Acesta a precizat că bătălia se dă, în prezent, pe lista privind delegaţii la Convenţia PDL de la Bucureşti. „Staţi să vedeţi scandalul cu lista cu delegaţi. Nu trimit ei pe cine vor. Lupta de acum începe”, a afirmat democrat-liberalul.


Articole înrudite