27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Poate Guvernul Ponta să repare ce a făcut Guvernul Năstase?
Poate Guvernul Ponta să repare ce a făcut Guvernul Năstase?

Senatorul PNL Paul Ichim i-a adresat ieri o interpelare premierului în legătură cu Priza de apă de la Dunăre, aflată acum în proprietatea Combinatului.
„În timpul guvernării Năstase, Combinatul Siderurgic Galaţi a fost vândut, la pachet cu toate bazele de agrement şi cu priza de captare a apei din Dunăre pentru alimentarea cu apă potabilă a municipiului Galaţi. Vă menţionez că, din informaţiile pe care le deţin, în municipiul Galaţi, oraş cu acces direct la Dunăre, preţul unui metru cub de apă potabilă este mult mai mare decât cel plătit de cetăţenii din municipiul Braşov, asta şi pentru că municipalitatea plăteşte către un agent economic privat apa. Având în vedere şi aspectele sociale ale acestei probleme, vă rog domnule prim-ministru să-mi precizaţi când veţi putea îndrepta eroarea făcută de guvernarea Adrian Năstase, în sensul revenirii la municipalitate a acestui obiectiv strategic, mai ales că acest combinat siderurgic primeşte tot felul de facilităţi economice din partea Guvernului?”, se arată în interpelarea senatorului Ichim.
Problema ridicată de parlamentarul gălăţean este reală şi vitală pentru Galaţi. Din păcate, e puţin probabil ca un guvern, oricare ar fi acesta, să poată rezolva această situaţie. Fără „bunăvoinţa” ArcelorMittal nu se va putea face nicio trecere a Prizei de apă la municipalitate, iar despre această „bunăvoinţă” nici nu poate fi vorba, pentru că niciun agent economic nu va renunţa la un avantaj, oricare ar fi acesta. Cât despre posibilitatea ca Guvernul să forţeze într-un fel mâna Combinatului, iar nu se pune problema. Singura variantă posibilă ar fi aceea ca printr-o eventuală desecretizare a contractului de vânzare a Sidex să se găsească o portiţă de care să profite Primăria, un minister sau chiar Guvernul. Cu alte cuvinte, greu de realizat. Oricum, premierul trebuie să dea un răspuns la interpelarea senatorului. Din păcate, e foarte posibil ca acest răspuns să fie unul sec, dat fiind faptul că în această chestiune chiar nu există o soluţie la vedere. E de apreciat, însă, implicarea senatorului gălăţean. O încercare nu strică...


Articole înrudite