09 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Radu Cosca, viceprimar cel puţin încă 15 zile
Radu Cosca, viceprimar cel puţin încă 15 zile

După scandalul care a avut loc joi, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, vizavi de numirea unui nou consilier local şi a unui viceprimar ca urmare a demisiei înaintate de Radu Cosca, lucrurile au luat o nouă turnură. După cum am mai scris, Cosca şi-a depus demisia pe 10 decembrie, dar cu o zi înainte depusese o cerere de concediu care ar fi trebuit să curgă din 15 decembrie. Joia trecută, chiar în ziua şedinţei Consiliului Local, Cosca a mai cerut două zile de concediu de odihnă. Ieri, când au expirat şi aceste două zile, a început perioada de preaviz. Asta, în ciuda faptului că Eugen Găvan, colegul său de partid, a încercat să demonstreze joi, la şedinţa CL, că Radu Cosca e demisionar şi... punct.
Începând de ieri, Radu Cosca a revenit la Primăria Galaţi ca viceprimar pentru o perioadă de minim 15 zile, acesta aflându-se în perioada de preaviz după expirarea perioadei de concediu. Rămâne de văzut dacă Eugen Găvan, care dorea să candideze la postul de viceprimar, nu va ataca în contencios administrativ sau nu va semnala Prefecturii faptul că nu au fost introduse pe ordinea de zi patru proiecte de hotărâre de CL, aşa cum solicitase, prin care se figura şi numirea unui nou consilier local şi a unui nou viceprimar.

Nu va fi linişte în CL

Dacă analizăm puţin lucrurile, situaţia e mai complicată. Găvan şi viceprimarul Popa au încercat joi să forţeze introducerea celor patru proiecte de hotărâri pentru a băga în consiliu un alt consilier şi pentru a alege un alt viceprimar, argumentând că, legal, un consilier demisionar trebuie înlocuit în prima şedinţă ordinară a CL. Primarul a susţinut însă că nu ar trebui să se grăbească atât timp cât Cosca e în concediu şi că au timp să-l schimbe după aceea. Acum, însă, când se mai vorbeşte şi de un preaviz de 15 zile începând de ieri, lucrurile se complică, pentru că, în logica primarului, Cosca nu va putea fi înlocuit nici la următoarea şeinţă a CL, care se pare că va fi pe 12 februarie, pentru că... Radu Cosca încă e angajatul Primăriei, aflat în perioada de preaviz. În aceste condiţii, înlocuirea sa nu va fi posibilă decât în luna martie. Nu ştim cum se va tranşa această problemă, dar cert este că nu va fi linişte în CL o bună bucată de vreme.


Articole înrudite