02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Liderul liberalilor gălăţeni l-a criticat pe Eugen Chebac pentru demisia din funcţiile deţinute în PSD. Victor Paul Dobre consideră că preşedintele CJ se agaţă cu dinţii de fotoliul de la conducerea judeţului, motiv pentru care nu pleacă din PSD. Dobre a declarat: „Nu cred că domnul Chebac mai are vreo chemare pentru USL. El nu a demisionat din PSD dintr-un motiv foarte simplu: nu vrea să îşi piardă fotoliul de care ţine cu dinţii, cu unghiile ş.a.m.d. Vrea să rămână preşedinte până în ultima zi a mandatului. Şi din acest motiv nu demisionează din PSD”. Dobre a ţinut să ofere şi o pildă politicienilor: „Cred însă că în viaţă trebuie să te mai gândeşti la părinţii politici. Şi el a avut doi: domnul Durbacă, care l-a făcut vicepreşedinte, şi domnul Nica, care l-a făcut preşedinte”. 
Dobre consideră că relaţia dintre PSD şi preşedintele CJ este una dificil de soluţionat, însă consideră decizia lui Chebac drept una inteligentă: „Politica osului în gât: nici nu poţi să îl scoţi, nici nu poţi să îl înghiţi! Cam aşa e relaţia lui cu PSD-ul acuma. Dar, mă rog... e o mişcare inteligentă, din punctul acesta de vedere”. 
În viitorul apropiat liberalul îl vede pe Chebac tot la PSD, însă consideră că acesta nu va candida independent, ci va intra în cursă sub culorile portocalii... sau cele pe care le va purta PDL-ul. „Mi se pare evident. Luaţi ultima declaraţie a domnului Toader, care se plângea de presiuni politice asupra domnului Chebac. Chiar zici: domnule, în ce film jucăm? Îi trecuse febra musculară şi făcea deducţii logice. (...) În mod cert (Chebac - n.r.) nu va candida independent”, a conchis liberalul.


Articole înrudite