03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ţărăniştii gălăţeni îşi pun speranţe mari în ziua de miercuri, 16 noiembrie, apreciind că aceasta „va fi o zi istorică pentru PNŢCD”, conform poziţiei preşedintelui organizaţiei locale, Marian Popa. La termenul anunţat, instanţa ar urma să se pronunţe cu privire la validarea congresului partidului din 2010, atunci când a fost ales preşedinte al PNŢCD Aurelian Pavelescu, autenticul preşedinte al ţărăniştilor, în opinia gălăţeanului. Marian Popa speră ca Victor Ciorbea să piardă acest proces. Popa a declarat: „Aşteptăm ziua de miercuri. Este foarte importantă. Dacă i se va da câştig de cauză lui Ciorbea, ceea ce nu cred, este absurd. Un om care vine şi face o adunare publică fără să aibă nicio bază statutară şi legală să poată câştiga în instanţă contra unui congres care a fost făcut în paşii statutului şi legii partidelor, înseamnă că caracatiţa mafiotă din justiţie este de nestăvilit. Nu are cum să câştige, el a fost şi amendat pentru obrăzniciile făcute în proces. Dacă vom câştiga, e ziua în care vom începe acţiunile politice”.
Popa a precizat că în ultima perioadă de timp PNŢCD numără printre simpatizanţii, care vor să sprijine proiectul revigorării ţărăniştilor, oameni de afaceri liberali, precum Dinu Patriciu şi Viorel Cataramă, şi chiar pe preşedintele Traian Băsescu. Popa agrează proiectul celor doi afacerişti, însă nu a oferit detalii.  Ţărănistul a declarat: „Vom începe reconstrucţia PNŢCD-ului şi a unui pol de dreapta după ziua de miercuri. PNŢCD singur nu va izbuti, trebuie să facem o construcţie cu societăţile civile. Nici Patriciu nici Cataramă nu vor candida la nicio funcţie în această construcţie. Nu vor fi nici deputaţi, senatori, nici candidaţi pentru funcţia de preşedinte”.
În plan local, Popa îi cheamă pe toţi foştii ţărănişti plecaţi pe la alte partide să revină la matcă. Popa ar prefera ca dr. Paul Ichim, acum senator PNL, să fie unul dintre cei care vor reveni. O altă persoană invitată de Popa să li se alăture, care totuşi nu s-a intersectat cu ţărăniştii, este Eugen Durbacă, pe fondul răzgândirii acestuia de a se alătura UNPR.


Articole înrudite