06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ponta, între coincidenţe neîntâmplătoare şi critici ale adversarilor politici
Ponta, între coincidenţe neîntâmplătoare şi critici ale adversarilor politici

Vineri s-au aflat la Galaţi, pe de o parte, un  reprezentant al Guvernului, ministrul delegat Liviu Pop, şi pe de altă parte un rival politic, Mircea Geoană, în prezent lider al unui nou partid social (PSRO). Liviu Pop, luat cu asalt de jurnaliştii gălăţeni, la finele şedinţei Comisiei de Dialog Social de la Galaţi, ne-a mărturisit, după ieşirea de la DNA a premierului că nu crede în coincidenţa chemării la Anticorupţie a lui Ponta, tocmai în ziua depunerii moţiunii de cenzură de către liberali, actualii adversari politici, altădată parteneri cu care se străduia să răstoarne un regim cu tendinţe totalitare. 

Pop a declarat: „Eu am constatat o pură coincidenţă că astăzi, în ziua în care PNL depune moţiune de cenzură, DNA îl citează pe premier într-o cauză cu Turceni, am înţeles, în care dânsul nu avea niciun subiect. Este o pură coincidenţă, dar eu nu cred în coincidenţe, ca să fim foarte clari. Da, e ciudat, de ce ieri şi nu luni, de ce exact astăzi? Dar, mă rog, e o pură coincidenţă. Să vedem ce iese. Eu cred că, în continuare, trebuie să guvernăm, indiferent de ceea ce încearcă unii să inducă în opinia publică. Moţiunea îşi va urma cursul, rămâne să vedem ce se întâmplă”.

Pe de altă parte, Mircea Geoană l-a criticat furibund pe Ponta, arătând că este reprezentantul unui partid clasic ce şi-a atins limitele în România ca omoloagele, în celelalte ţări europene. Geoană a cerut imperios demisia lui Ponta. Întrebat de ce premierul ar trebui să demisioneze, dacă fostul preşedinte, Traian Băsescu, a primit prin referendum de la români solicitarea expresă de a pleca şi nu a făcut-o, răspunsul lui Geoană a fost: „pentru ca Ponta să nu devină un alt Băsescu!”. 

Scandalul legat de premier izbucneşte după ce una dintre măsurile adoptate de guvern începe să îşi facă foarte clar simţite efectele pozitive: scăderea preţurilor la alimente la raft, după diminuarea TVA pentru alimente la 9%. Însă vine de fapt ca modalitate de mutare a atenţiei de la scandalul care îi priveşte pe liderii justiţiei, Livia Stanciu şi Codruţa Kovesi. 


Articole înrudite