26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pregătirea alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat sunt pe ultima sută de metri, întregul program calendaristic fiind respectat întocmai. În judeţul Galaţi au fost organizate 436 de secţii de votare, din care 176 în municipiul Galaţi şi 33 în municipiul Tecuci.
Pentru cele nouă colegii pentru Camera Deputaţilor şi patru pentru Senat au fost tipărite 1.153.000 de buletine de vot, care au fost deja repartizate pe saci, alături de restul materialelor necesare în ziua votării (ştampile de control, ştampile cu menţiunea “votat”, timbre autocolante etc). Distribuirea acestora se va face vineri către secţiile de votare din judeţ, şi sâmbătă în municipiul Galaţi, pe trasee deja stabilite, sub pază militară. Bugetul estimat pentru acest scrutin este de 2.640.000 lei.
Preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare urmează a fi instruiţi în zilele de 4 decembrie (Tecuci şi Tg. Bujor) şi 5 decembrie (municipiul Galaţi şi zonele arondate).
Paza secţiilor de votare va fi asigurată de 436 de lucrători din cadrul structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, alţi 233 de poliţişti asigurând în medie, zilnic, ordinea publică în judeţ.
În ceea ce priveşte numărul alegătorilor, potrivit Biroului Judeţean pentru Administrarea Bazelor de Date, în judeţul Galaţi sunt 522.616 alegători, din care 263.050 în municipiul Galaţi şi 37.911 în municipiul Tecuci.


Articole înrudite