19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Murgu Sicuţa s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2008 – 07 iulie 2010, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de primar al comunei Vînători şi calitatea de reprezentant asociaţie familială în cadrul Murgu Sicuţa AF”, susţine Agenţia Naţională de Integritate într-un comunicat transmis redacţiei.
Sicuţa Murgu este acuzată că a încălcat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora funcţia de primar este incompatibilă cu „calitatea de comerciant persoană fizică”.
ANI precizează că primăriţa din Vînători a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, dar Sicuţa Murgu nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
În legătură cu ceea ce riscă primăriţa pe care o consideră incompatibilă, ANI a precizat că „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”. Persoana […] faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”. Cu alte cuvinte, Sicuţa Murgu îşi va pierde mandatul şi nu va mai avea dreptul să candideze 3 ani din acel moment.


Articole înrudite