28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primarul care vrea să îmbunătăţească administraţia locală
Primarul care vrea să îmbunătăţească administraţia locală

Nu este uşor să ai patru mandate de primar. Sau este, dacă îţi faci bine treaba şi eşti ”omul care sfinţeşte locul”. O dovedeşte Eugen Tăbăcaru, cel care din 2004 conduce comuna Ghidigeni şi care a obţinut în vară, fără mari probleme, cel de-al patrulea mandat.
Cunoaşte foarte bine problemele cu care se confruntă mediul rural şi, din acest motiv, crede că ar putea ajuta mai mult comunitatea dacă ar fi în Parlament, să sprijine şi legi în favoarea ţăranului român. Aşa că s-a alăturat echipei PNL Galaţi în lupta pentru un post de senator.
”Ceea ce mă califică pentru funcţia de senator este experienţa pe care am dobândit-o în cei aproximativ 30 ani de activitate: cadru didactic, administrator şi şef de centru de plasament, perioadă în care am fost ales şi consilier local, iar din 2004 sunt primarul comunei Ghidigeni. A fost un drum dificil, de unde am avut multe de învăţat, dar mă pot mândri cu numeroase iniţiative ce s-au transformat în hotărâri de consiliu local ce au schimbat nivelul de trai al locuitorilor”, susţine Tăbăcaru.
Pe lângă legi care vizează domeniul agricol, infrastructura şi reformarea administraţiei locale ar fi pe lista scurtă de priorităţi, alături de măsuri care să prevină abandonul şcolar. ”Este absolut necesară legarea Galaţiului la un drum expres sau o autostradă, dacă vrem să ajungă investitori şi pe la noi. Apoi, militez pentru asigurarea autonomiei, dacă vrem să ajungem la servicii publice de bună calitate, şi pentru reducerea birocraţiei şi a taxelor care ne sufocă; mai e necesară salarizarea unitară în sistemul bugetar, pentru că sunt zone unde s-au creat dezechilibre majore. Dar nu în ultimul rând aş lupta pentru reducerea abandonului şcolar şi a analfabetismului, un adevărat cancer cu care am ajuns să ne confruntăm”, mai spune Tăbăcaru.

Eugen Tăbăcaru
Vârsta: 51 ani
Familie: căsătorit, un copil
Studii: Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea Finanţe Bănci
Profesia actuală: primarul comunei Ghidigeni, din 2004 până în prezent


Articole înrudite