08 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pe parcursul weekend-ului ce abia a trecut, liderul ţărăniştilor gălăţeni, Marian Popa, senatorul Laurenţiu Chirvăsuţă şi „locomotiva electorală” Vasile Dănăilă, cunoscut drept „Pazvante”, acum aflat la Verzi, au purtat discuţii în vederea unei alianţe.
Marian  Popa a precizat că fiecare dintre cei trei lideri ai formaţiunilor politice amintite se vor consulta pe parcursul acestei săptămâni cu colegii de partid şi în urma discuţiilor se vor revedea pentru a parafa o înţelegere.
Þărănistul susţine că înţelegerea cu Verzii, prin „Pazvante”, este aproape parafată, urmând ca şi progresiştii să se decidă. În cazul perfectării înţelegerii dintre cele trei partide, Popa a precizat că vor susţine candidatura lui Eugen Chebac la preşedinţia CJ. Popa îl consideră foarte potrivit pe actualul preşedinte CJ să rămână la conducerea CJ. Argumentele lui Popa: Chebac se pricepe în chestiuni legate de administrarea judeţului, s-a implicat în dezvoltarea judeţului, inclusiv prin atragerea fondurilor europene, ştie cu exactitate conţinutul proiectelor pe care le supune aprobării consilierilor, fiind singurul în această situaţie, şi nici nu a risipit banii judeţului în tunuri financiare scandaloase, ca alţi predecesori. Şi dacă pe actualul preşedinte îl apreciază, situaţia se află la polul opus privind candidaţii USL. Pe Bacalbaşa l-a sfătuit să se retragă ca să nu ajungă după gratii, iar în ceea ce priveşte candidatura la fotoliul de primar al Galaţiului a liberalului Marius Stan, cu care nu are nimic personal, consideră că este „hilar ca Galaţiul să depindă de rezultatul de la fotbal”.
Þărănistul a criticat USL şi teoriile lui V. P.Dobre, arătând că liberalii nu se pot sustrage privind aportul adus la situaţia oraşului, pentru că au avut viceprimari şi consilieri în toate mandatele. Popa a precizat: Liberalii „nu spun că au avut şi ei viceprimari şi consilieri în fiecare mandat. Sunt vinovaţi cu toţii: atât primarul, viceprimarii şi consilierii. În loc să facă proiecte, ei vin înainte de şedinţe şi îşi negociază afaceri. (...) De aia nu se mişcă lucrurile în Galaţi. Să ne spună liberalii de ce nu avem cinematograf!”
Discuţiile cu democrat-liberalii par să se afle într-un punct mort, Popa apreciind că „democrat-liberalii vor rămâne izolaţi. Şi asta merită, fiindcă sunt foarte aroganţi”.


Articole înrudite