19 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PSD Galaţi şi-a ales conducerea şi ”aproape de certitudine” şi candidaţii la Primăria Galaţi şi Consiliul Judeţean
PSD Galaţi şi-a ales conducerea şi ”aproape de certitudine” şi candidaţii la Primăria Galaţi şi Consiliul Judeţean

Lucrările conferinţelor judeţeană şi municipală ale PSD Galaţi s-au desfăşurat, vineri, 02 august 2019, una după alta, votându-se la foc automat toate structurile de conducere locale. Sala Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" a fost arhiplină, însă nimeni nu a avut emoţii în privinţa rezultatelor. Europarlamentarul Dan Nica a fost reales în funcţia de preşedinte al  Judeţenei PSD Galaţi, cu 334 de voturi pentru, chiar dacă a avut şi contracandidat: senatorul Marin Nicolae. Acesta, deşi a încercat să-şi convingă colegii de partid să-l voteze printr-o lungă cuvântare de aproape jumătate de oră, a primit doar 49 de voturi. Preşedinte executiv al Judeţenei a fost reales Costel Fotea. Nici la Municipală nu au fost suprize, căci Florin Popa a fost reales, iar primarul Ionuţ Pucheanu este acum preşedinte executiv.
Potrivit declaraţiilor lui Dan Nica, obiectivele PSD sunt câştigarea alegerilor prezidenţiale, a Primăriei Galaţi, a Consiliului Judeţean, dar şi câştigarea a încă 4-5 primării pe lângă cele 42 pe care PSD-ul le are deja în ”portofoliu”.

Cât despre campania şi viitorii candidaţi la Primăria Galaţi şi CJ Galaţi, Dan Nica a lăsat să se înţeleagă destul de clar că partidul va merge pe mâna celor aflaţi deja pe funcţie: ”Pot să vă spun că domnul preşedinte Fotea şi domnul primar Pucheanu au o susţinere foarte mare din partea organizaţiilor municipale şi judeţene, ceea ce mă face să cred că vor fi desemnaţi candidaţi. Noi avem nişte proceduri statutare de desemnare a candidaţilor, dar văzând cum au fost primiţi şi percepuţi în conferinţa municipală şi conferinţa judeţeană probabilitatea ca ei să fie desemnaţi este extrem, extrem de ridicată. Aproape de certitudine". Aceste afirmaţii demontează vorbele ”de culise” prin care se vehicula alt candidat la Primăria Galaţi, mulţi rostind numele preşedintelui CJ, Costel Fotea.

Articole înrudite