14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Proiectul privitor la regulamentul de publicitate stradală în municipiul Galaţi, care stabilea zonele de publicitate lărgită şi zonele de publicitate restrânsă, condiţiile pentru amplasare şi autorizare şi drepturile şi obligaţiile care le revin proprietarilor sau beneficiarilor acestora, amplasamentele şi categoriile de mijloace de publicitate admise pentru fiecare dintre zone, nu a fost aprobat în cadrul şedinţei de Consiliu Local care a avut loc joi după amiază. Proiectul nu a primit suficiente voturi din cauza nehotărârii consilierilor locali ai Comisiei de urbanism, comisie de fond, care, după ce au dat un aviz favorabil în cursul lunii decembrie pentru acest proiect, ulterior şi-au schimbat punctul de vedere, acest lucru fiind oglindit de schimbarea semnăturilor date iniţial asupra proiectului, unii dintre ei motivând că în cursul lunii decembrie nu le-ar fi fost prezentată toată documentaţia. Discuţiile contradictorii s-au purtat doar pe seama neclarităţilor legate de comisia care ar fi trebuit să dea avizul pentru ca proiectul respectiv să ajungă pe masa aleşilor locali, respectiv dacă este Comisia juridică sau cea de urbanism.
După ce primarul Stan a ţinut ca proiectul să fie supus votăriii, s-au abţinut de la vot consilieriii PNL, UNPR şi PNL, în timp ce consilieriii PC, PPDD şi PDL au votat favorabil.
"Nu ştiu ce-au avut cu publicitatea stradală, dar când vine cineva şi îţi şopteşte că o să iasă de pe ordinea de zi şi acel proiect chiar iese, începi să te gândeşti şi la alte interese. Ceva este, când cineva din afara Primăriei cunoaşte mai mult decât noi”, a mai declarat primarul Stan.


Articole înrudite