29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pe parcursul acestei săptămâni se va negocia şi semna protocolul local privind apariţia Alianţei de Centru Dreapta, data nefiind încă foarte clar stabilită pentru parafarea înţelegerii locale dintre PNL şi PC. Liderul liberalilor gălăţeni, Victor Paul Dobre, a precizat: “Joi sau vineri vom semna protocolul de colaborare al Alianţei de Centru-Dreapta la Galaţi – PNL şi PC”. Dobre a punctat faptul că semnarea protocolului reprezintă parafarea unei situaţii de fapt, care există încă din 2008, cel puţin la nivelul forului de conducere administrative al judeţului: “Alianţa aceasta care se creează, noi de fapt am făcut-o în 2008 la Galaţi, la Consiliul Judeţean şi la Consiliul Local, şi nu cred că mai este momentul acum să mai negociem alta, mai ales în perspectiva faptului că alegerile vor fi anul viitor. Preocuparea va trebui să fie stabilirea celor mai buni candidaţi, maximizarea rezultatelor fiecărui partid”.
În următoarea etapă se urmăreşte intrarea în ACD şi a PSD. În acest sens, liberalii se vor reuni luni în cadrul Biroului Politic Central. Ulterior pe aceeaşi temă se va reuni Comitetului  Naţional Executiv al liberalilor, format din liderii filialelor din ţară, pentru ca ultima discuţie să se poarte între liberali la nivelul preşedintelui Crin Antonescu şi al liberalilor din grupurile parlamentare ale celor două camere din Parlament.
La nivelul judeţului nostru se va pune şi problema unor candidaţi comuni. Însă cârcotaşii pariază că aici vor ieşi scânteile între liderii locali ai celor trei partide. Dacă Dobre mizează pe realizarea unei înţelegeri în vederea susţinerii unor candidaţi comuni, circumspecţii văd deja sămânţa scandalului şi direcţia din care va veni ea. Nu ar fi prima dată când politicienii gălăţeni semnează ceva şi susţin un alt candidat decât cel convenit în comun. Însă acum fiind momentul planurilor, putem privi la cele făcute public pe această temă de liberali, prin deputatul Dobre: “Probabil aşa va fi (candidaţi comuni - n.r.). La nivelul municipiului şi Consiliul Judeţean va fi un singur candidat, cel puţin la nivelul acesta se duc discuţiile, aceşti candidaţi urmând sa fie stabiliţi prin sondaje, evaluările care se fac şi, bineînţeles, discuţiile dintre partide. Cred că din acest punct de vedere rezultatul anului viitor este previzibil în favoarea viitoarei alianţe. Probabil că la nivelul comunelor lucrurile vor fi diferite, vom vedea, dar la nivelul judeţului şi municipiilor cred că vom avea candidaţi comuni şi liste comune”.

Articole înrudite