02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Şedinţă cu mostre de bădărănie la Judeţ
Şedinţă cu mostre de bădărănie la Judeţ
Consilierii judeţeni s-au reunite ieri în sala mare a Prefecturii pentru şedinţa ordinară aferentă lunii mai. Totul a decurs destul de expeditiv până la punctul 8 de pe ordinea de zi, cu propunerea care viza intrarea subprefectului Tudorache în componenţa ATOP. Vicepreşedintele CJ, Tania Bogdan, liderul grupului liberal, a ţinut să precizeze că „în condiţiile în care prefectul nu îşi trimite nicioadată un reprezentant la şedinţele CJ, grupul liberal refuză această propunere”. La rândul său, dr. Nicolae Bacalbaşa a subscris poziţiei liberale şi a formulat refuzul propunerii din partea grupului consilierilor PSD. Atunci a venit şi replica, din partea liderului de grup PDL, Iulian Aramă, care a reuşit să şocheze audienţa printr-o intervenţie grosolană: „Având în vedere că d-na Bogdan doarme, s-a trezit acum, ca de fiecare dată când aude ceva despre PDL. Eu vă atrag atenţia să intraţi în legalitate”. Liberala a mulţumit colegului de la PDL pentru „curtoazie” şi a precizat că se consideră eficientă şi că a reuşit să facă mai multe decât democrat-liberalul în întreaga sa existenţă.
Aramă a plusat şi i-a mai cerut vicepreşedintei CJ să prezinte un raport de activitate, precum şi atribuţiunile pe care le are la conducerea judeţului.
După o pauză scurtă de consultări, solicitată de Iulian Aramă, punctul 8 de pe ordinea de zi a fost retras, preşedintele Eugen Chebac menţionând că nu există solicitarea ATOP pentru propunerea respectivă, iar propunerea va fi reluată, după ce ATOP va depune cererea la CJ.
Spre final, dr. Bacalbaşa a cerut ca pe viitor consilierilor să le fie măsurat gradul alcoolemiei în aerului expirat, social-democratul vizându-l pe colegul Aramă.
Şedinţa a continuat în ritm alert, punctul dedicat „diverselor” nemaifiind dezbătut. Şedinţa a fost scurtată rapid, căci parte dintre consilierii locali se aflau deja acolo, pentru a începe şedinţa ordinară a municipalităţii. Ultimele puncte de pe ordinea de zi au fost adoptate în acompaniamentul veselei CJ strânse în viteză de personalul care se căznea să lase locul liber consilierilor municipali. Aşa e când ai doar o sală şi două şedinţe în aceeaşi zi...

Articole înrudite