29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Ofensiva verde” i-a adus la Galaţi pe Remus Cernea şi pe locomotiva tecuceană – Pazvante. În acest articol nu ne vom opri asupra liderului naţional al Partidului Verde, Remus Cernea, ci asupra consilierului local tecucean Pazvante. Numele oficial al acestui popular consilier, râvnit de toate partidele, este Vasile Dănăilă, însă întregul Tecuci, cât şi locuitorii comunelor limitrofe oraşului, îl cunosc drept Pazvante. Tecuceanul are un trecut tumultos. A fost victima represaliilor autorităţilor în perioada regimului Ceauşescu, însă este şi o persoană bine situată financiar. Pazvante are înfăţişarea unui „lup de mare”, a unui pirat, pe faţa căruia o viaţă aventuroasă, condimentată cu pericole şi vicisitudini, a dăltuit asperităţi. Dacă esti superficial ori fricos, nu îndrăzneşti să te apropii de Pazvante. Însă, dacă ai înţelepciunea, ocazia şi răbdarea de a privi dincolo de aparenţe, poţi să vezi un om altruist.
Vasile Dănăilă apreciază că oamenii trebuie ajutaţi exact în momentul în care au nevoie, pentru că este inutil să le mai dai ceva ulterior, un lucru de care nu mai au nevoie, dacă în clipa în care le este cel mai greu le întorci spatele. Reamintim că Tecuciul a fost devastat de inundaţiile din 5 septembrie 2007, dar era fief portocaliu şi guvernarea era galbenă, ceea ce a făcut ca nenorocirea să nu trezească prea mult interesul şi generozitatea autorităţilor centrale de atunci.
Pazvante a dezvoltat o pasiune pentru flori, păsări şi pentru ceea ce creează fascinant pământul: minerale, flori de mină, diferite roci fascinante. Vasile Dănăilă a colecţionat de-a lungul timpului un număr impresionant de minunăţii ale pământului, de culori şi forme diferite. În ultimii 6 ani a obţinut concesionarea întregului parc central al oraşului, transformându-l dintr-un loc aflat în degradare într-un adevărat „colţ de rai”. Grădina Publică din Tecuci a fost apreciată de către Principele Radu al României, la una dintre vizitele sale, drept „un model pentru devenirea românească a epocii contemporane: altruism, simţ al datoriei, curaj, spontaneitate şi multă mândrie deşteaptă”.
Pazvante are pentru actuala clasă politică o recomandare: înainte de a candida pentru o demnitate publică, să se implice prin acte caritabile din buzunarele proprii, căci astfel vor dovedi că au capacitatea de a realiza lucruri importante pentru comunitate, chiar şi cu fonduri puţine. Astfel, nu vor avea eticheta pe care electoratul o aplică acum majorităţii politicienilor: „vor să îi votăm ca să se îmbogăţească din banii statului!”.


Articole înrudite