15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sprijiniţi candidaţii USL sau plecaţi!
Sprijiniţi candidaţii USL sau plecaţi!
Faptul că USL nu merge în teritoriu nu mai este negat nici de liderii de vârf ai formaţiunilor politice, recent Adrian Năstase admitea public situaţia. Una dintre zonele în care USL nu funcţionează este Galaţiul, unde lupta orgoliilor nu s-a transformat în armonie. Dimpotrivă. Liderul liberalilor gălăţeni, Victor Paul Dobre, a dat un ultimatum tuturor celor nenominalizaţi drept candidaţi USL, şi care doresc să candideze local. Aceştia trebuie fie să îşi declare susţinerea candidaţilor desemnaţi, fie să abandoneze toate funcţiile pe care le deţin (consilieri locali, judeţeni, etc.). Dobre a declarat: „Lucrurile trebuie să fie foarte clare - cine e în USL, e în USL, şi dacă eşti în USL sprijini candidaţii USL-ului aşa cum te-ai angajat, aşa cum prevede protocolul. Dacă nu poţi să îi sprijini, înseamnă că ai o problemă, nu te simţi bine în USL, şi asta e viaţa. Poţi să îţi încerci norocul, dar nu poţi să fii şi cu varza unsă şi cu slănina în pod! Aşa ceva nu vom accepta. Cei care nu se vor angaja public să sprijine candidaţii USL-ului în alegeri, nu fac parte din USL, nu sunt cu noi, nu au ce căuta în construcţia aceasta. E dreptul fiecăruia de a candida, dar cei care sunt în USL trebuie să respecte regulile ei (…) Să nu îşi închipuie cineva că o să stea pe funcţie până la anul şi la mulţi ani; nu îi place - să se ducă să se lupte - nu o să îi ţinem în braţe. Asta e valabil pentru toţi: consilieri locali, judeţeni, şefi de societăţi, de instituţii, acolo unde decizia e a noastră. Cred că lucrul acesta nu-l voi repeta”.
Declaraţia survine după răspândirea zvonului plecării lui Eugen Durbacă la UNPR, de la 1 decembrie. Se adaugă şi susţinerea mai multor consilieri locali PC a unei propuneri PDL privind preluarea Apaterm de către Electrocentrale. Cu toate acestea, Dobre speră în loialitatea lui Durbacă faţă de USL, însă admite şi eventualitatea reversului: „Eu aud că domnul Durbacă vrea să candideze la primărie, dar eu nu cred. Cred că un om la vârsta lui, destul de înaintată, 70 de ani, are suficientă înţelepciune să nu o mai ia de la capăt, să mai facă un partid; nu poţi să te chinui patru ani să conduci o primărie, la 70 de ani, e o problemă, trebuie să lăsăm loc la altă generaţie, cu alte idei... Am discutat cu el şi mi-a zis că sunt poveşti, vorbe, istorii; am văzut şi o declaraţie acum recent, de asta eu nu cred. Eu zic că totuşi are înţelepciune, dar s-ar putea să mă înşel, asta e!”
Deşi nu îi susţine candidatura lui Durbacă argumentând inclusiv vârsta avansată, Dobre nu a menţionat acelaşi impediment în privinţa candidatului USL pentru conducerea judeţului. Pentru că dr. Nicolae Bacalbaşa are aceeaşi vârstă...


Articole înrudite