05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dorind să şteargă ceva din proastele impresii ale gălăţenilor legate de lipsa investiţiilor în Galaţi, de după ’89, care a fost doar „oraş roşu”, ministrul Comunicaţiilor a vrut să dreagă busuiocul, dar mai rău a comis-o. Nica a vrut să arate că pe la porţile Galaţiului stau şiruri-şiruri investitorii trimişi la plimbare în trecut. Mai mult, e doar o chestiune de timp până când toate aceste investiţii (despre care nu a oferit detalii, asta pentru ca nu care cumva să sperie investitorul şi să fugă iar pe alte meleaguri), vor face să înflorească oraşul nostru galben! Şi că ajunserăm la galben, Victor Paul Dobre, celălalt ministru de pe aici, e de fapt singurul autentic, căci cel roşu e de import din zona viticolă vecină, Vrancea, că de aia nici nu treceau autostrăzile pe strategiile de dezvoltare rutieră încropite de guvernul Năstase. Dar să revenim: Dobre jubila la rândul său, ca şi Nica, de fapt înaintea lui Nica, pentru că Galaţiul a revenit în sfârşit în ograda galbenă, după ce liberalii l-au pierdut după cel de Al Doilea Război Mondial. Să vezi dară prosperitate ce va curge pe capetele noastre, de nu vom mai şti ce să facem cu ea!
Revenim la investiţiile roşii de care amintea ministrul Comunicaţiilor. Acesta a vorbit de funie în casa spânzuratului: „Investitorii ştiu că la Galaţi bariera birocraţiei a fost ridicată şi nu li se va mai cere şpagă, aşa cum se proceda până acum!”
După care, întrebat dacă va da startul la decimarea caracatiţei corupte de la municipalitate, care se face responsabilă de toate aceste acuze, şi care e roşie, că doar ei au condus oraşul de peste 22 de ani, Nica a cârmit-o ca-n arta... comunicării: că de fapt se referea mai degrabă la toţi directorii care nu se prea încadrează în cerinţele noii puteri. „M-am referit în special la acele instituţii ale statului de unde trebuia să vină aprobări. De altfel, toţi directorii care nu şi-au făcut treaba vor fi schimbaţi în viitorul apropiat”, a precizat Dan Nica.
Carevasăzică, s-a dat startul la pupatul condurilor roşii de către toţi foştii portocalii care au condus diferite instituţii, asta ca să aibă şi capul comunicării o satisfacţie, acolo, după atâta amar de vreme petrecută în privaţiuni şi lipsuri de... bucuriile puterii.
Nica a refuzat să ne ofere vreun nume, deşi unii s-au pregătit să răspundă criteriilor de “încadrare” încă de la învestirea prefectului Bocănianu.


Articole înrudite