02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Statul riscă ameninţarea cu o mie de procese prin concedierea a o mie de persoane din MAI
Statul riscă ameninţarea cu o mie de procese prin concedierea a o mie de persoane din MAI
Deputaul liberal Victor Paul Dobre atrage atenţia aspura pericolului la care se expune statul prin adoptarea unui proiect legislativ ce va reglementa concedierea a circa 1 mie de angajaţi ai MAI. „Dacă vom da afară o mie de oameni vom avea o mie de procese!”
Liberalul apreciază că reducerea aparatului MAI se putea realiza prin două modalităţi: fie prin ordin al ministrului care este ordonatorul de credite; fie prin hotărâre de guvern.
Deputatul gălăţean apreciază prevederile propunerii legislative ca fiind „abuzive”. Faptul că vor fi afectate „sectoare importante” din MAI, respectiv jandarmi, pompieri precum şi inspectoratele judeţene de poliţie „vine în contradicţie cu programul de guvernare” a adăugat Dobre, program de guvernare ce îşi propune „creşterea siguranţei cetăţeanului”. Deputatul liberal a arătat că acest deziderat este abandonat în condiţiile în care va fi adoptată propunerea legislativă: „Despre ce siguranţă a cetăţeanului vorbesc dacă nu au nici un poliţist nu doar în sat, ci şi în comună?!”

Articole înrudite