26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sute de gălăţeni au votat în spitale
Sute de gălăţeni au votat în spitale

259 de persoane internate în Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi au ţinut să voteze, chiar dacă boala le creează probleme. De la secţia de Oncologie au votat nu mai puţin de 35 de pacienţi internaţi deoarece aveau diferite tipuri de neoplasme. Cancerul nu i-a oprit însă să pună ştampila. „Să avem sănătate. Adică să avem un sistem al sănătăţii mai bun. Noi, pentru copii să votăm acum, că noi, bolnavi cum suntem, cine ştie cât mai trăim. Măcar de le-ar dar copiilor locuri de muncă...”, spunea Mitriţa Chiriac, o pacientă internată la Oncologie care a ţinut să voteze la alegerile europarlamentare.
Conducerea Spitalului de Urgenţă a luat toate măsurile pentru ca pacienţii să îşi poată exprima dreptul de vot indiferent de starea de sănătate. „Şi-au manifestat dorinţa de a vota 259 de pacienţi. Unii au putut să se deplaseze până la sălile de mese, unde a venit urna mobilă. Pentru cei nedeplasabili, se va duce urna mobilă la patul bolavului, respectând toate condiţiile legale”, a precizat Cristi Dimitrovici, de la Spitalul de Urgenţă Galaţi.
Şi viitoarele sau proaspetele mămici de la Maternitatea Buna Vestire au vrut să voteze. „Patru paciente internate la noi au semnat cereri prin care solicitau urna mobilă pentru a-şi exercita dreptul la vot”, a precizat Ana Maria Hărăbor, managerul Maternităţii Buna Vestire.
Şi la alte spitale, cum ar fi TBC sau Elena Doamna, au votat câte 40 de pacienţi.


Articole înrudite