25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

De votat, au putut vota şi cei aflaţi în arest preventiv. „În Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Galaţi se află încarceraţi 41 arestaţi preventiv, dintre care 37 cu drept de vot. Dintre aceştia, 35 şi-au exprimat dorinţa de a-şi exercita dreptul de a vota. De asemenea, la nivelul judeţului sunt 3 arestaţi la domiciliu, dar niciunul nu a solicitat să voteze prin intermediul urnei speciale”, a precizat cms. Cristina Tatulici, de la IPJ Galaţi.
Pentru ca lucrurile să nu degenereze, pentru alegeri, 1200 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au fost angrenaţi, la data de 25 mai, în judeţul Galaţi, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru protecţia celor 436 de secţii de votare, pe timpul alegerilor pentru Parlamentul European, precum şi a alegerilor parţiale pentru Camera Deputaţilor şi Senat. „Pentru asigurarea unui proces electoral corect şi echidistant, la nivelul judeţului Galaţi, pe timpul desfăşurării alegerilor membrilor din România pentru Parlamentul European, au fost angrenaţi peste 740 de poliţişti, 106 de poliţişti de frontieră, 244 de jandarmi şi 24 de pompieri. 576 de angajaţi MAI au asigurat protecţia celor de secţii de votare, amplasate în 283 locuri”, a mai spus cms. Cristina Tatulici.
Au fost luate măsuri de protecţie şi la cele 44 secţii de votare pentru alegerile parţiale pentru membrii Camerei Deputaţilor şi Senatului României.
Alţi 311 poliţişti şi 65 jandarmi, în perioada desfăşurării procesului electoral, s-au aflat în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.


Articole înrudite