16 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Liderul ţărăniştilor gălăţeni, Marian Popa, a dezaprobat modul părtinitor în care s-a desfăşurat procesul de la Curtea de Apel de vinerea trecută (4 mai). Reamintim că Popa a depus o plângere penală prin care reclamase falsul în declaraţii comis de Nicolae Bacalbaşa cu ocazia mai multor curse electorale, din 2004, 2008, moment în care declarase pe proprie răspundere că nu a colaborat cu securitatea comunistă. Apariţia în spaţiul public a unor documente dovedesc faptul că începând din anii ’80 Nicolae Bacalbaşa şi-a turnat mai mulţi colegi medici la securitate. Din acest motiv, Popa vedea ca fiind absolut normală retragerea lui Bacalbaşa din cursa pentru preşedinţia CJ, întrucât prin continuarea cursei se menţine minţirea electoratului gălăţean. 
Popa reclamă abuzurile comise de judecătorul Vasile Susanu (preşedintele de şedinţă), care i-a refuzat dreptul de a-şi spune punctul de vedere, judecătorul motivând refuzul prin faptul că reclamantul Marian Popa este reprezentat de avocat. Apărătorul angajat nu a reamintit instanţei prevederile legii avocaturii (51/1993), care îi permite oricărei persoane, reprezentată sau asistată juridic de un avocat, să fie audiată de instanţă, deşi după proces şi-a amintit în faţa presei prevederile la care facem referire.
Popa a reclamat şi faptul că pur şi simplu judecătorul nu a ţinut cont de propria declaraţie dată de Bacalabaşa într-un interviu acordat cotidianului „România Liberă” în care recunoştea că şi-a turnat colegii la securitate. Mai mult, i-a permis să nu îşi închidă telefonul, care sunase des pe parcursul întregii şedinţe de judecată, deşi în astfel de situaţii cel în cauză este cel puţin amendat de preşedintele de şedinţă. Popa este nemulţumit şi de faptul că judecătorul l-a întrebat pur şi simplu pe Bacalbaşa care este verdictul pe care doreşte să îl primească.
Marian Popa va continua bătălia cu Bacalbaşa după alegerile locale. Þărănistul a precizat că în condiţiile în care Bacalbaşa va câştiga preşedinţia CJ îi va contesta mandatul, pentru „fals şi uz de fals” în declaraţiile pe proprie răspundere la care făceam referire mai sus. „Să răspundă, dacă e declaraţie pe propria răspundere!”, a exclamat Popa.
Conform unor surse, prin oraş se discută despre faptul că USL-ul local a decis să nu apară public cu Bacalbaşa prin municipiul reşedinţă de judeţ, pentru a evita oprobriul public la care acesta s-ar putea expune. Căci s-ar putea isca situaţii jenante în care într-o adunare publică cineva să amintească trecutul lui Bacalbaşa. Din acest motiv, strategia stabilită este ca Bacalbaşa să fie „scos” doar prin judeţ. Liderul ţărăniştilor avertizează că va pune afişe în toate localităţile judeţului, pentru ca oamenii să cunoască şi acolo trevutul tenebros al lui Bacalbaşa. „Îl anunţ că voi pune afişe şi la ţară. În toate localităţile”, a declarat Popa.

Articole înrudite