06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Liderul de grup al PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a criticat modul de acţiune al opoziţiei, acela de a intra în grevă. Acesta consideră că reprezentanţii opoziţiei nu ar mai trebui să primească niciun ban pe toată perioada în care aceştia refuză să intre la lucru. Deputatul gălăţean spune că activitatea este blocată doar la nivelul Senatului, unde majoritatea este fragilă, dar că la Camera Deputaţilor majoritatea de care dispune coaliţia este suficientă pentru trecerea legilor.
„Numai săptămâna trecută am reuşit să trecem 46 de legi. Aşadar modul lor de protest este inutil şi încă o dată arătăm că Parlamentul poate funcţiona doar cu o singură cameră, fapt ce arată că trebuie să respectăm decizia poporului de la referendum, de a modifica Legea electorală şi Constituţia. Am încercat să-i chemăm la dialog pe marginea viitoarei legi după care se vor desfăşura alegerile, dar nu s-a putut”, a declarat Mircea Toader.
Liderul PDL Galaţi le-a reamintit parlamentarilor opoziţiei că aceştia au dreptul doar la 8 zile de concediu plătit, iar dacă nu se prezintă, li se va tăia a 21-a parte din salariu în fiecare zi, conform regulamentului de funcţionare a celor două camere. În ceea ce priveşte cerinţele opoziţiei, deputatul PDL a afirmat că acestea nu pot fi negociate: ”Aceştia au cerut ca Guvernul să nu mai dea ordonanţe de urgenţă şi să nu mai facă asumări. Aşa ceva nu este posibil, sunt atributele fiecărui guvern constituţional. În ce priveşte cazul Robertei Anastase, nu vom proceda cum au făcut dânşii în cazul lui Mircea Geoană. Nu am putut să înţeleg mişcarea lor”. Despre cazul fluturaşilor expediaţi de PDL cu privire la parlamentarii opoziţiei, Toader a explicat că este acelaşi lucru pe care l-au făcut cei din USL când cei de la actuala putere au fost nevoiţi să taie pensiile şi salariile pentru a redresa economia.


Articole înrudite