08 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Liderul liberalilor gălăţeni a anunţat desfăşurarea a trei congrese simultane ale partidelor ce alcătuiesc USL (PNL, PSD, PC), congrese care vor avea trei obiective comune: desemnarea candidatului USL la funcţia de preşedinte al României, a premierului, precum şi candidaţii comuni pentru preşedinţii consiliilor judeţene şi pentru primăriile reşedinţelor de judeţe.
Liderul local al PNL, Victor Paul Dobre, susţine că nu vor fi surprize în privinţa candidaţilor USL. Cu toate acestea, se înteţesc discuţiile legate de candidaturi care pot proveni inclusiv din zona PSD. Nicuşor Ciumacenco este unul dintre exemple, căci toate partidele recunosc faptul că şi l-ar dori candidat, fiind personalitatea cel mai bine plasată în preferinţele gălăţenilor. Ciumacenco s-a implicat atât în susţinerea unor proiecte de dezvoltare, cât şi în soluţionarea unor situaţii grave tolerate de foarte mulţi ani - amintim aici cazul Muzicalului -, dar şi a susţinerii numeroşilor elevi olimpici ai urbei, ignoraţi complet de autorităţi în anii anteriori.
Prin târg circulă zvonuri despre faptul că inclusiv social-democraţii Dan Nica şi Gheorghe Saghian au înţeles că susţinerea aceluiaşi candidat potrivit pentru formate de televiziune cu umor îndoielnic, Nicolae Bacalbaşa, nu va avea un câştig electoral similar cu notorietatea. Mai mulţi primari din judeţ, inclusiv PSD, şi-au declarat refuzul clar privind susţinerea candidaturii lui Bacalbaşa. Dobrea, liderul local al UNPR, menţionase în debutul săptămânii oarece regrete ale PSD privind conflictul cu Chebac, şi a menţionat chiar că ar exista tentative de convingere a lui Chebac de a accepta să candideze totuşi din partea PSD. Şi asta după ce consilierii judeţeni i-au picat, în repetate şedinţe extraordinare, convocate de ei înşişi, proiecte propuse de Chebac, şi l-au acoperit cu cele mai dure invective, mai ales consilierii judeţeni PSD. Însă este destul de puţin probabil ca liderul local PSD Dan Nica să treacă peste antipatia pe care o are faţă de Chebac. Liderul social-democraţilor susţine un medic „anestezist care are nevoie de trei mandate pentru a învăţa administraţie” aşa cum glumea în repetate rânduri contracandidatul care deţine actuala funcţie de preşedinte CJ. Chebac şi-a demonstrat calităţile în administrarea judeţului, precum şi intenţiile de a dezvolta judeţul, chiar în perioade de criză economică, şi chiar din postura de reprezentant al unui partid oponent guvernului, fiind roşu şi nu oranj precum guvernul. Însă orgoliile înving adesea logica.


Articole înrudite