29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
USR Galaţi a reluat, după aproape 3 ani, conferinţele de presă
USR Galaţi a reluat, după aproape 3 ani, conferinţele de presă

Preşedintele organizaţiei judeţene a USR Galaţi, George Ştefanache, împreună cu deputatul Bogdan Rodeanu şi consilierii municipali din Consiliul Local Galaţi au susţinut miercuri, 30 august 2023, o conferinţă de presă, prima după o pauză îndelungată. Temele abordate au vizat creşterea abuzivă a taxelor prin promovarea pachetului de ordonanţe anunţat de coaliţia aflată la guvernare, dar şi despre nemulţumirile faţă de administraţia locală.

Preşedintele USR Galaţi a vorbit despre evenimentele tragice care au zguduit România în ultimul timp precum exploziile de la Crevedia, accidentul mortal de la 2 Mai provocat de un tânăr drogat sau decesul pe gravidei de la Botoşani. „Din păcate suntem martorii şi victimele unui stat aflat în imposibilitatea de a-şi îndeplini rolurile funcţionale, un stat condus de o alianţă politică care se dovedeşte a fi incapabilă să asigure un climat normal de manifestare a instituţiilor statului”, a declarat George Ştefanache. Acesta a mai afirmat şi că guvernul este incapabil să gestioneze imensul aparat de stat care consumă resurse publice importante, dar incapabil să respecte condiţiile PNRR prin care ţara noastră ar putea beneficia de miliarde de euro. George Ştefanache a criticat vehement şi pachetul de ordonanţe ce ar putea intra în vigoare din septembrie şi prin care se intenţionează suprataxarea mediului de afaceri, ceea ce va duce la creşteri de preţuri.

Deputatul Bogdan Rodeanu a adus în discuţie principalii vectori după care USR îşi va desfăura activitatea parlamentară, începând cu data de 4 septembrie: „Tot ce se va întâmpla în parlament din septembrie va fi structurat în jurul a trei puncte: asumarea răspunderii, un subiect foarte fierbinte pe care prim-ministrul Ciolacu şi l-a asumat, o radiografie completă a statului eşuat adică a României din momentul de faţă şi aici discutăm despre tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele două luni, despre instituţiile care trebuiau să acţioneze sau care puteau să intervină la momentul oportun atunci când era cazul. Iar una dintre cele mai importante teme cu care România se confruntă este PNRR, evoluţia PNN-ului şi ceea ce trebui să facă guvernul pentru a pune în mişcare PNRR-ul”.

Consilierii locali Daniel Zinica, Flavia Susnoschi, Daniela Şarpe şi Cristian Chitaru au atras atenţia asupra majorările de taxe şi impozite, a preţului apei potabile şi a taxei de salubrizare puse în aplicare în Galaţi, despre efectul ambroziei asupra gălăţenilor alergici, dar şi despre solicitarea lor ca primăria să reducă cheltuielile în loc să crească veniturile prin majorări de taxe. S-a vorbit despre praful din Galaţi, despre găurile din trotuare, dar şi despre ţănţari. „În afară de praful care este în Galaţi, de faptul că toate străzile sunt neîngrite, că trotuarele sunt găurite şi aşa mai departe, vedem că nu se face nimic pentru deratizare. Sunt ţânţari foarte, foarte mulţi, în această vară. Este prima vară în care nu putem să stăm în aer liber cu copiii noştri pentru că ţănţarii sunt un real pericol având în vedere că într-un comunicat de pe pagina de facebook a primăriei aflăm că a a apărut şi un caz de West Nile”, a spus Flavia Susnoschi.

Consilierii locali au amintit că au cerut primăriei, fără să fie băgaţi în seamă, să pună GPS-uri pe maşinile din parcul auto al municipalităţii pentru că există suspiciunea că sunt cheltuieli nejustificat de mari pentru combustibil. Useriştii au încheiat conferinţa cu promisiunea că vor organiza conferinţe de presă lunar pentru a comunica eficient cu gălăţenii şi pe această cale.


Articole înrudite