18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ca în fiecare început de sesiune parlamentară, structurile de conducere ale deputaţilor şi senatorilor, grupate pe formaţiuni politice, îşi aleg reprezentanţii. Astfel, liberalii au anunţat primele modificări în cadrul Grupului PNL din Camera Deputaţilor, fostul ministru delegat al Administraţiei, Victor Paul Dobre, fiind ales vicelider al deputaţilor liberali.
În prima şedinţă de grup liberalii şi-au stabilit şi priorităţile pentru această scurtă sesiune parlamentară, sesiune care va fi acaparată de lupta parlamentarilor pentru obţinerea unui nou mandat.
„Va fi o sesiune scurtă. Funcţionarea Parlamentului este în această perioadă la ritm scăzut, evident, din cauza alegerilor generale, care devin prioritare pentru fiecare parlamentar, mai ales că s-a păstrat actuala lege, din păcate. Vom asigura o funcţionare cât mai normală a Parlamentului şi vom susţine priorităţile Guvernului. Va fi şi multă demagogie în perioada aceasta, pentru că ce nu s-a făcut în 3 ani şi jumătate se vrea a fi făcut în 3 luni”, a precizat deputatul Dobre.
Liderul PNL Galaţi a precizat şi că adversarii politici (PDL) încearcă să recupereze din punctele pierdute şi vor intra în campanie electorală mai devreme decât USL.
„În dorinţa de a recupara din punctele pierdute, cred că vor fi mai implicaţi în campania electorală. Vor fi mult mai implicaţi decât noi şi vor intra în campanie mai devreme decât noi. În schimb, noi avem în spate o construcţie politică puternică. Crearea alternativei la USL nu cred că va avea rezultate, iar numărul de colegii pe care îl vor câştiga va fi mult mai redus”, a adăugat Dobre.
Alegeri pe aceeaşi lege
Liberalul gălăţean spune că, „din păcate”, alegerile din acest an se vor organiza pe vechea legislaţie, deşi aceasta a fost aprobată în vremea guvernului Tăriceanu.
„Personal nu am crezut că vom mai candida în condiţii similare. Este o lege care reprezintă un compromis politic între PNL, PSD şi PDL şi care am sperat că va fi modificată, cu atât mai mult cu cât toată lumea o critică. Vina principală aparţine PDL, care nu a avut voinţa politică să o modifice. USL a încercat, dar, aşa cum se ştie, proiectul de lege a fost declarat neconstituţional, iar acum suntem înainte cu 3 luni de alegeri şi nu se mai poate face nimic”, a concluzionat deputatul.


Articole înrudite