03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
politice şi în rândurile aşazişilor candidaţi la Primăria municipiului Galaţi. În cursul zilei de miercuri, reprezentanţii PRM au anunţat o conferinţă pentru ziua de joi, în care vor anunţa candidatura lui Eugen Durbacă la funcţia de primar. În decurs de 24 de ore lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată pentru liderii PRM Galaţi şi, la conferinţa de presă, Marin Costel, cel care a preluat filiala după moartea lui Carol Dina, a suferit o pierdere de memorie.
”Noi nu am anunţat aşa ceva, nu mai discutăm cu domnul Durbacă pentru o eventuală candidatură. Probabil a fost o neînţelegere, dar nu am avut niciodată intenţia de a anunţa candidatura. Domnul Durbacă a făcut o cerere către Partidul România Mare de a candida din partea noastră. Am discutat cu dumnealui lista de consilieri, pentru care eu, personal, nu am fost de acord”, a declarat stupefiat Marin Costel.

Au vrut să-l saboteze pe Ciumacenco?

La bursa zvonurilor circulă două scenarii. Un scenariu vorbeşte despre sabotarea lui Nicuşor Ciumacenco - care şi-a anunţat candidatura la Primărie ca independent - prin programarea mai multor conferinţe la aceeaşi oră şi prin furnizarea falsei informaţii că Eugen Durbacă va candida din partea PRM. Un al doilea scenariu este acela că liderul celor de la PC i-ar fi păcălit pe cei de la România Mare. Aceştia au anunţat că vor dezvălui numele candidatului până la data de 20 aprilie.

„Nu am negociat niciodată cu ei”

Întrebat ce rol a jucat în deruta celor de la PRM, Eugen Durbacă neagă orice legătură cu cei de la Partidul România Mare. ”Nu am negociat niciodată cu ei. Nu ştiu dacă voi candida. Eu îl susţin pe Bacalbaşa la preşedinţia Consiliului Judeţean. Nu ştiu dacă voi candida la Primărie. Eu susţin USL-ul”, a precizat liderul PC.
Interesantă declaraţia, din cel puţin două considerente: unul ar fi acela că îl contrazice pe Marin Costel, care a spus că s-a negociat dar nu s-au înţeles, iar al doilea este legat de evitarea de către Durbacă a pronunţării numelui lui Marius Stan, care este candidatul USL.


Articole înrudite