29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO | Marcel Ciolacu, reacţie nervoasă: «Nu ne atacă nimeni, oameni buni! O luăm razna cu toţii!»
VIDEO | Marcel Ciolacu, reacţie nervoasă: «Nu ne atacă nimeni, oameni buni! O luăm razna cu toţii!»

Premierul Marcel Ciolacu a avut miercuri o reacţie nervoasă după ce a fost întrebat repetat de către jurnalişti despre atacurile cu drone asupra porturilor de la Dunăre şi despre pericolul pentru populaţia de pe malul românesc: „Nu ne atacă nimeni, oameni buni, haideţi să liniştim populaţia, că o luăm razna cu toţii”, notează HotNews.ro. Ciolacu a insistat că este vorba despre rămăşiţe de drone fără explozibil căzute pe teritoriul României, că „nu a scăpat nimic de sub control” şi că „nu există niciun pericol”.
El a spus că lucrurile vor fi însă „analizate rapid” şi vor fi luate „decizii rapide şi pe zona militară”. „În primul rând, nu a scăpat nimic de sub control. În al doilea rând, a fost o intervenţie rapidă a MApN, cu Situaţiile de Urgenţă, la o solicitare a cetăţenilor care locuiesc în acea zonă. Nu este niciun pericol. Dar este normal ca statul să ia anumite măsuri. Este o intervenţie provizorie, lucrurile vor fi foarte bine analizate şi va fi o reacţie foarte rapidă şi pe zona militară, pentru astfel de zone. În acest moment a fost totul o întâmplare. Repet, au fost nişte resturi de drone care au trecut Dunărea. Nu vorbim de un atac asupra României. S-a făcut Ro-Alert în toată zona, funcţionează telefoanele şi au acoperire mai mare”, a declarat Ciolacu.
Premierul a avut o ieşire nervoasă, spunând că „populaţia trebuie liniştită, pentru că altfel o luăm razna cu toţii”: „Pentru ce să fie timp necesar? Că nu ne atacă nimeni, oameni buni. Haideţi să liniştim populaţia, că o luăm razna cu toţii. Nu ne-a atacat nimeni şi nu ne atacă nimeni. Au sărit nişte rămăşiţe dintr-o dronă care a fost lovită de către armata ucraineană. Nu a avut explozibil, nu a avut nimic care să dăuneze. Nu ne-a atacat şi nu ne atacă nimeni. Dar este normal, şi eu, ca prim ministru, să am discuţii cu domnul Raed Arafat, cu ministrul Apărării, comandantul Armatei, să ne luăm toate asigurările” (video jos ).

Articole similare: Gălăţenii, treziţi în toiul nopţii de Ro-Alert: «Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri!»


Articole înrudite