ANCPI va deschide un birou de cadastru la Tîrgu Bujor Recomandat

Luni, 08 Octombrie 2018 15:38
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a înfiinţat 41 de birouri de relaţii cu publicul prin care cetăţenii şi specialiştii vor avea acces mai rapid la serviciile de cadastru şi publicitate imobiliară. În aceste locaţii, persoanele fizice şi juridice vor depune şi ridica actele fără a mai fi nevoie să se deplaseze la oficiile din reşedinţa de judeţ sau în localitatea unde funcţionează birouri de cadastru. Ordinul, elaborat în aplicarea Legii nr. 7/1996, stabileşte modul de organizare şi funcţionare, numărul, precum şi arondarea birourilor teritoriale şi a celor de relaţii cu publicul. Potrivit art. 3 din Legea nr. 7/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare: “Până la data de 31 decembrie 2018 la nivelul fiecărei circumscripţii judecătoreşti se va constitui şi va funcţiona cel puţin un birou de cadastru şi publicitate imobiliară, denumit în continuare birou teritorial, sau, după caz, un birou de relaţii cu publicul, ca unităţi fără personalitate juridică, în subordinea oficiilor teritoriale.”

Astfel, vor fi deschise birouri de relaţii cu publicul şi în circumscripţiile judecătoreşti unde nu au putut fi înfiinţate până în prezent, din cauza deficitului de personal sau a lipsei de fonduri. În acest context, în judeţul Galaţi, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) va înfiinţa la Tîrgu Bujor un astfel de birou de relaţii cu publicul. Existenţa birourilor de relaţii cu publicul va facilita accesul cetăţenilor, notarilor publici, executorilor judecătoreşti, dar şi al altor specialişti la serviciile de cadastru şi publicitate imobiliară. Totodată, vor fi eliminate impedimentele sesizate în timp de către beneficiarii serviciilor de cadastru şi carte funciară, care erau nevoiţi să se deplaseze la reşedinţa de judeţ, sau, după caz, în localitatea în care funcţionează birouri de cadastru şi publicitate imobiliară, pentru a depune şi ridica documente, ceea ce implica timp şi costuri suplimentare.

Noile birouri de cadastru şi publicitate imobiliară efectuează operaţiunile de cadastru şi publicitate imobiliară cu privire la imobilele aflate în unităţile administrativ-teritoriale arondate, iar birourile de relaţii cu publicul sunt competente să efectueze operaţiunile de înregistrare a cererilor, de eliberare a documentelor şi, după caz, de soluţionare a cererilor de eliberare a extraselor de carte funciară.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu