28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Câte E-uri conţine pâinea pe care o mănânci
Câte E-uri conţine pâinea pe care o mănânci
Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România a efectuat un nou studiu comparativ privind conţinutul de E-uri ale sortimentelor de pâine feliată ce se comercializează pe piaţa românească.
Peste 50% din sortimentele de pâine feliată conţin E-uri. Mai mult, patru dintre produsele de panificaţie studiate conţin un număr de 8 E-uri. Există totuşi şi un număr mare de produse care sunt fabricate fără E-uri.
Cea mai „bogată” pâine în astfel de substanţe este Miez Toast de la S.C. Karamolegos Bakery România S.A. Aceasta conţine: E 475 Esteri poliglicerici ai acizilor graşi, E 471 Mono şi digliceride ale acizilor graşi, E 330 Acid citric, E 300 Acid ascorbic, E 270 Acid lactic, E 263 Acetat de calciu, E 262(ii) Diacetat de sodiu, E 322 Lecitină din soia.
Este urmată de Poiana Soarelui, care are în componenţă 6 E-uri: E 300 Acid ascorbic, E 170 Carbonat de calciu, E 472e Esteri mono şi diacetil tartici ai mono şi digliceridelor cu acizi graşi, E 322 Lecitină, E 481 Lactilat de sodiu, E 282 Propionat de calciu.


Articole înrudite