27 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cuca, Galaţi: Şi-a lăsat prietenul la volan şi s-au ales amândoi cu dosare penale
Cuca, Galaţi: Şi-a lăsat prietenul la volan şi s-au ales amândoi cu dosare penale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cetăţean român care a fost depistat conducând un autoturism, deşi avea permisul suspendat, dar şi în privinţa proprietarei vehiculului, pentru încredinţarea acestuia în scopul de a fi condus pe drumurile publice.
"În data de 10 martie a.c., în jurul orei 23.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti - I.T.P.F. Iaşi, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii Cuca, au efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un autoturism înmatriculat în Republica Moldova, condus de un cetăţean român, în vârstă de 23 de ani, care călătorea împreună cu o doamnă, cu dublă cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 36 de ani, proprietara autoturismului menţionat.
La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice, colegii noştri au constatat că bărbatul deţine permis de conducere corespunzător categoriei „B”, dar că figurează în baza de date cu menţiunea „restricţii - suspendat”. Din declaraţiile celor doi a rezultat faptul că autovehiculul i-a fost încredinţat spre a-l conduce de către pasagera din dreapta sa.
Cu privire la cele constatate, proprietara a declarat că se simţea obosită şi în aceste circumstanţe i-a încredinţat autoturismul.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă drept de a conduce, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun", potrivit I.T.P.F. Iaşi.


Articole înrudite