Evaziune fiscală cu pietriş şi nisip de pe malul Siretului (VIDEO) Recomandat

Joi, 16 Decembrie 2021 16:27
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, a Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, au pus în executare un număr de 5 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Galaţi şi Vrancea, cu ocazia cercetărilor ce se efectuază într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
La data de 15.12.2021, în continuarea activităţilor ce se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Galati, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeşean Galaţi - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Serviciului Criminalistic, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Insepectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, dar şi de reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale Apele Române, respectiv Gărzii de Mediu, au pus în executare un număr de 5 mandate de percheziţie domiciliară, după cum urmează: un mandat pe raza comunei Nicoreşti, judeţul Galaţi, şi patru pe raza oraşului Mărăşeşti, judeţul Vrancea, la sediile sociale a două societăţi comerciale, la punctele de lucru şi la domiciliul administratorului acestora. Cele două societăţi comerciale desfăşoară activităţi în domeniul exploatării şi comercializării de agregate minerale.
Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate documente contabile şi a fost indisponibilizată cantitatea de aproximativ 10.000 m3 de agregate minerale, fiind vorba de 8 sortimente de pietriş de diferite dimensiuni şi de nisip, extrase din terasamentul râului Siret atât de pe raza judeţului Galaţi, cât şi de pe raza judeţului Vrancea, în valoare totală de 300.000 lei.
În cauză se vor continua cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prevăzută de Legea nr. 241/2005, în vederea completării probatoriului.
De asemenea, reprezentanţii Gărziu de Mediu au aplicat un număr total de 4 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 92/2021, O.U.G. 195/2005 şi H.G. 856/2002, în valoare totală de 140.000 lei. VEZI VIDEO mai jos! ↓

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu