Galaţi: Şi-a lăsat prietenul fără permis la volan şi s-au ales amândoi cu dosare penale Recomandat

Vineri, 09 Septembrie 2022 14:42
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi rutier efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetăţenie R. Moldova care a fost depistat conducând un autoturism, deşi nu avea permis de conducere, dar şi în privinţa proprietarului mijlocului de transport respectiv, pentru încredinţarea acestuia pentru a fi condus pe drumurile publice.
Astfel, în data de 08 septembrie 2022, în jurul orei 18.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier - I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, doi bărbaţi de cetăţenie Republica Moldova, în vârstă de 22 de ani (conducătorul auto) respectiv 26 de ani (pasagerul), călătorind cu un autoturism înmatriculat în Republica Moldova.
La controlul de frontieră, conducătorul auto nu a putut a prezenta un permis de conducere, declarând că a facut schimb cu prietenul lui, în ultimii 10 kilometri, până la ieşirea din România, întrucât acesta era foarte obosit.
În cadrul verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că persona aflată la volanul mijlocului de transport nu deţine permis de conducere.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu deţine permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu