06 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pensionar dispărut la o partidă de pescuit - Regional
Pensionar dispărut la o partidă de pescuit - Regional

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea a fost anunţat miercuri seară, în jurul orei 20.00, despre faptul că o persoană, bărbat, în vârstă de 76 de ani care se afla la pescuit cu câţiva prieteni e dispărut de câteva ore, de pe un canal în zona localităţii Lunca.
La faţa locului a fost trimis un echipaj format din trei subofiţeri cu ambarcaţiune şi o autospecială de transport pentru căutarea persoanei dispărute. De asemenea, la faţa locului au fost mobilizate şi forţe din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, un echipaj SMURD din cadrul Staţiei de Pompieri Babadag, un echipaj format 3 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea şi a fost alertat şi SVSU Jurilovca pentru a căutarea persoanei dispărute.
După mai bine de două ore de căutări, atât pe malurile canalelor, pe apă şi pe terenurile agricole din jurul locaţiei unde a fost văzut ultima dată, bărbatul a fost găsit în localitatea Ceamurlia de Jos de câţiva localnici.
Acesta a fost evaluat medical de către colegii ce încadrează ambulanţa SMURD şi a refuzat să fie transportat la spital. În urma evaluării medicale acesta nu prezenta răni ori alte afecţiuni. A fost lăsat în grija prietenilor.
Salvatorii militari recomandă persoanelor ce merg în această perioadă în Delta Dunării pentru a se bucura de natură să nu se apropie foarte mult de malurile apei, să fie atenţi in zonele unde este stuf des pentru că tocmai aceste zone sunt înşelătoare şi pot fi surprinşi de malurile abrupte căzând în apă, iar dacă doresc să facă o plimbare să îşi anunţe intenţia, dar şi direcţia în care merg şi dacă este posibil să poarte cu ei un telefon mobil.

Articole înrudite