25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primarul Stan continuă demersurile pentru reluarea relaţiilor de parteneriat cu Odessa
Primarul Stan continuă demersurile pentru reluarea relaţiilor de parteneriat cu Odessa

Ca preşedinte ales recent al Clubului Internaţional al Mării Negre (IBSC), Marius Stan şi-a propus readucerea oraşului Odessa printre membrii IBSC şi relansarea relaţiilor de colaborarea şi cooperare între Galaţi şi Odessa, două oraşe pe care le leagă o veche prietenie.

”Sunt bucuros că autorităţile ucrainene de la Odessa au redeschis calea dialogului. Îi mulţumesc prietenului meu, consulul general al României în regiune, domnul Emil Rapcea, pentru demersurile diplomatice susţinute, pe care le-a depus în vederea reluării dialogului cu Odessa, regiune de care ne leagă un parteneriat vechi şi o lungă prietenie, ce s-au răcit în ultima vreme, din cauza contextului politic şi a conflictelor militare care afectează mai multe regiuni din Ucraina. Îi invit pe primarul oraşului Odessa şi pe preşedintele Consiliului Regiunii Odessa să ne facă o vizită la Galaţi, pentru a pune bazele unui nou parteneriat mai extins, ca problematică, şi mai solid”, a declarat primarul Marius Stan.

În avanpremiera vizitei la Galaţi a celor doi oficiali ai Regiunii Odessa, consulul general al României în zonă, Emil Rapcea, a avut o întrevedere cu primarul oraşului Odessa, Ghenadii Truhanov. Pe parcursul discuţiilor, oficialul ucrainean şi-a arătat interesul pentru reluarea curselor turistice între Galaţi şi Odessa, dar şi pentru un parteneriat lărgit între cele două oraşe, în domeniile economic, comercial, turistic, cultural, sportiv şi pe probleme de tineret.


Articole înrudite