REGIONAL: La plimbare în toiul nopţii băut la volan Recomandat

Marți, 08 Februarie 2022 12:53
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat în trafic un bărbat care emana o puternică halenă alcoolică în timp ce se afla la volan şi care nu s-a supus semnalelor regulamentare de oprire.

"În data de 07 februarie a.c., în jurul orei 02.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani - I.T.P.F. Iaşi aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a procedat la efectuarea regulamentară a semnalelor de oprire, pentru control, a unui autoturism înmatriculat în România, ce circula pe DN24C, pe raza localităţii de frontieră Mitoc, judeţul Botoşani, însă şoferul şi-a continuat deplasarea cu viteză înspre localitatea Horia, judeţul Botoşani. Ca urmare a cooperării dintre poliţiştii de frontieră botoşăneni, câteva minute mai târziu, autoturismul a fost interceptat şi oprit de o patrulă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi-Prut, I.T.P.F. Iaşi. Cu ocazia controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul era condus de un bărbat, cetăţean român, cu domiciliul pe raza judeţului Botoşani, în vârstă de 25 de ani, care emana o puternică halenă alcoolică. Şoferul era însoţit de proprietarul autoturismului, un botoşănean, în vârstă de 21 ani. În vederea testării cu aparatul alcooltest a fost solicitat sprijinul Secţiei 9 - Poliţia Rurală Vlăsineşti. În urma testării a rezultat o alcoolemie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul respirat, motiv pentru care cetăţeanul a fost condus la Secţia Săveni a Spitalului Judeţean de Urgenţe „Mavromati” Botoşani în vederea recoltării probelor biologice", potrivit I.T.P.F. Iaşi.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi încredinţarea cu ştiinţă a unui autovehicul unei persoane sub influenţa alcoolului sau a unor substanţe psihoactive.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu