05 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Reţeaua pescărească de călătorii a ajuns la Calafat
Reţeaua pescărească de călătorii a ajuns la Calafat

Cele patru FLAG-uri, Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă Prut Dunăre Galaţi, Asociaţia Grupul Local de Pescuit Dunărea Călărăşeană, Asociaţia Grup Local Pescăresc Dunărea Dolj şi Asociaţia Valea Mostiştei (judeţul Călăraşi), care au lansat „Reţeaua pescărească de călătorii”, au continuat traseul de promovare a zonelor pescăreşti printr-o vizită la Calafat, judeţul Dolj. Aceasta este cea de a treia călătorie, după Călăraşi şi Galaţi, în care sunt evidenţiate obiectivele cu potenţial turistic din zona cu specific pescăresc.

(Citeşte şi Hartă interactivă cu obiective turistice pescăreşti din Galaţi, Dolj, Călăraşi şi Mostiştei)

În perioada 27 - 30 octombrie 2022, gazda acestei călătorii, Asociaţia Grup Local Pescăresc Dunărea Dolj, a oferit reprezentanţilor din cele 4 judeţe un traseu turistic presărat cu istorie, artă, reţete pescăreşti asezonate cu pâine la ţăst şi atracţii turistice din zona Calafatului.
Înainte de a porni la drum prin zona pescărească a judeţului Dolj, au fost prezentate rezultatele de până acum ale acestui proiect la Palatul Marincu - Muzeul de Artă şi Etnografie din Calafat, monument arhitectural care găzduieşte picturi de Nicolae Grigorescu sau Theodor Pallady cu o istorie locală captivantă.

(Citeşte şi Reţea pescărească de călătorii creată de FLAG-urile din Galaţi, Călăraşi şi Dolj)

„Calafat, pe firul apei şi istoriei” a continuat cu o plimbare pe Faleza Dunării o vizită la Mănăstirea Maglavit şi, bineînţeles, s-a mers la bazele de pescuit şi agrement de la bălţile Bălăşan şi Bistreţ. La Calafat, pescuitul a fost promovat şi cu muzică folk de calitate, mâncăruri tradiţionale pescăreşti şi multă voie bună în cadrul Festivalului „Juvelnicul cu rânduieli”.
În cadrul acestui proiect finanţat prin POPAM 2014-2020, a fost realizată platforma online: https://turismpescaresc.ro/,care oferă o hartă interactivă ce prezintă obiectivele ce pot fi vizitate în cele patru zone: Galaţi, Dolj, Călăraşi şi Valea Mostiştei şi locurile unde pescari pot avea o vacanţă aşa cum şi-o doresc cu distracţii pentru întreaga familie care să includă, neapărat, şi pescuitul sportiv.

Articole înrudite