Cercetători chinezi au realizat un kit de teste la domiciliu pentru detectarea cancerului uterin

 
Joi, 09 Noiembrie 2017 00:00
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O echipă de cercetători chinezi a dezvoltat un kit de testare pentru acasă, ce permite femeilor să-şi recolteze probe fără să fie nevoie să meargă la medic, o metodă care ar putea creşte depistarea timpurile a cancerului de col uterin, relatează EFE.
Femeile ar putea folosi acest kit de teste, denumit SegHPV şi dezvoltat de firma chineză BGI, ca să recolteze o mostră la domiciliu şi să o trimită apoi la laborator pentru a verifica prezenţa virusului papiloma uman (VPH), urmând să obţină rezultatele prin intermediul internetului.
"Resursele medicale actuale nu răspund cererilor de detectare pentru toate femeile cu risc, dar trusele de testare la domiciliu pot ajuta la rezolvarea acestei probleme", a declarat Liu Na, vicepreşedintele BGI.
Se speră ca acest kit să sporească detectarea cazurilor de cancer uterin în China, să ajute la economisirea resurselor medicale şi să ajute la protejarea intimităţii femeilor.
VPH este un virus comun care se crede că este responsabil de circa 70 la sută din cazurile de cancer al colului uterin.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat femeilor să se vaccineze împotriva acestui virus şi să se supună unor examinări medicale pentru detectarea timpurie a cancerului şi a preveni această boală.
În China, aproximativ 400 de milioane de femei cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani riscă să se îmbolnăvească de cancer de col uterin şi mai puţin de jumătate dintre ele au făcut analize pentru detectarea timpurie a bolii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu