Coronavirus: Primele teste pe oameni ale vaccinurilor contra noului virus ar putea începe în China în aprilie Recomandat

Luni, 24 Februarie 2020 12:11
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

China va testa vaccinuri contra noului coronavirus în cadrul unor studii clinice care ar putea debuta la sfârşitul lunii aprilie, au anunţat autorităţile recent, potrivit Agerpres.
Cercetători din întreaga lume lucrează în prezent la tratamente pentru combaterea bolii Covid-19, care a apărut pentru prima dată în luna decembrie în China.
Aproximativ 75.000 de persoane au fost infectate în China continentală (cu excepţia Hong Kong şi Macao), dintre care peste 2.200 au murit. În restul lumii, 11 decese şi 1.100 de cazuri de infecţie au fost înregistrate în aproximativ 25 de state.
"Mai multe echipe de cercetători apelează la diferite tehnici pentru producerea unui potenţial vaccin", a indicat Xu Nanping, viceministru al Ştiinţei şi Tehnologiei. ''Primul va face obiectul unor studii clinice la sfârşitul lunii aprilie'', a precizat el în cadrul unei conferinţe de presă la Beijing.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a estimat recent că este nevoie de cel puţin un an pentru obţinerea unui produs utilizabil pe scară largă. ''Vaccinul este ceva pe termen lung, deoarece ar putea dura până la 12 sau 18 luni", a spus directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, adăugând că aceasta reprezintă ''pregătirea pentru cea mai gravă situaţie''.
Cercetătorii chinezi utilizează mai multe procedee pentru punerea la punct a unui vaccin, a declarat Zeng Yixin, director adjunct al Comisiei Naţionale de Sănătate. Printre aceste metode se numără utilizarea unui coronavirus inactivat, utilizarea ingineriei genetice pentru a produce proteine care acţionează ca antigen, sau modificarea vaccinurilor antigripale, a detaliat Zeng.
Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat recent în cadrul unei informări de presă la Geneva că oamenii de ştiinţă chinezi testează două medicamente antivirale împotriva noului coronavirus, iar rezultatele preliminarii sunt aşteptate în trei săptămâni. El a făcut referire la studii clinice asupra unei combinaţii din medicamentele antivirale ritonavir şi lopinavir, vândute sub numele de marcă Kaletra de AbbVie Inc, şi la un medicament antiviral experimental, remdesivir, de la Gilead Sciences Inc din SUA, conform Reuters.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu