18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Federaţia Română de Canotaj a demarat campania "SÂNGE DE AUR"
Federaţia Română de Canotaj a demarat campania "SÂNGE DE AUR"

30 de canotori români au donat sânge miercuri, 8 februarie 2023, în cadrul primei acţiuni a campaniei "SÂNGE DE AUR", demarată de Federaţia Română de Canotaj, în parteneriat cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină Prof. Dr. C.T. Nicolau.
La acţiunea de donare de sânge au participat sportivi din Lotul de Tineret al Federaţiei Române de Canotaj, alături de Elisabeta Lipă, Preşedintele F.R.C., Dr. Doina Elena Gosa - Director al Centrului de Transfuzie Sanguină al Municipiului Bucureşti şi Dr. Alina Mirela Drobotă, Director al Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa.
Canotorii români susţin şi încurajează donarea de sânge prin puterea exemplului.
Conform unui studiu realizat în Uniunea Europeană în 2019, doar 1.7% dintre români donează sânge. În România se donează astfel de zece ori mai puţin sânge decât în Danemarca şi de nouă ori mai puţin decât în Olanda.
Un alt studiu, realizat la nivel naţional, arată că doar 4 din 10 români au donat vreodată sânge, iar majoritatea au făcut-o pentru o persoană apropiată.

Articole similare: Elisabeta Lipă: Ministrul Novak nu a scăpat şi nu va sta liniştit în fotoliu; o să am grijă să-l zdruncin


Articole înrudite