Grepfrutul este fructul minune, care alungă senzaţia de oboseală a organismului şi îi conferă energia necesară pentru întreaga zi. Vitaminele şi mineralele pe care le conţine, face din acest fruct un aliat de nădejde împotriva afecţiunilor intestinale, reducând aciditatea gastrică.
Sucul de grepfrut are proprietăţi antibacteriene, fiind indicat în dezinfectarea rănilor şi a plăgilor superficiale. De asemenea, fructul este ideal şi pentru combaterea afecţiunilor de sezon şi pentru întărirea sistemului imunitar.
Potrivit studiilor, grepfrutul este util şi în reducerea riscului apariţiei unor tipuri de cancer, cum ar fi cel bucal, faringian, esofagian, gastric sau de colon. De reţinut însă că acest fruct este contraindicat pacienţilor care iau medicamente, deoarece naringenina, substanţa amară pe care o conţine, opreşte metabolizarea pastilelor şi împiedică eliminarea lor din organism, crescând riscul de intoxicaţii.