14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PREMIERĂ: China aprobă un vaccin anti-COVID-19 administrat prin inhalare
PREMIERĂ: China aprobă un vaccin anti-COVID-19 administrat prin inhalare

Autorităţile chineze au aprobat un vaccin împotriva COVID-19 administrat prin inhalare, o premieră mondială ce a majorat luni preţul acţiunilor producătorului, cu sediul în Tianjin (nord), informează marţi AFP.
Vaccinul CanSino Biologics, care va fi utilizat ca doză de rapel de urgenţă, a primit undă verde de la Administraţia Naţională a Produselor Medicale din China, a anunţat compania într-un comunicat transmis duminică Bursei din Hong Kong.
După acest anunţ, preţul acţiunilor sale a crescut cu 14% luni dimineaţă, înainte de a închide în creştere cu 7,1%.
Fără a necesita injectarea şi fiind mai uşor de depozitat, vaccinul va fi administrat pe cale nazală, prin intermediul unui pulverizator.
"Aprobarea va avea un impact pozitiv asupra performanţelor companiei dacă vaccinul va fi ulterior achiziţionat şi utilizat de agenţiile guvernamentale relevante", se arată în comunicat.
CanSino nu a precizat când va fi disponibil publicului larg acest vaccin pe bază de adenovirus, despre care un studiu publicat în iulie 2021 în The Lancet a notat că declanşează un "răspuns puternic al anticorpilor" când este utilizat ca doză de rapel.
Oamenii de ştiinţă din mai multe ţări, inclusiv Cuba, Canada şi Statele Unite, lucrează la vaccinuri care pot fi administrate nazal, o cale de pătrundere în corp a coronavirusului.
Începând din 2020, China a aprobat opt vaccinuri anti-COVID-19 dezvoltate la nivel local, însă nu a autorizat încă utilizarea vaccinurilor străine împotriva COVID-19 pe teritoriul său.
În pofida unui număr mult mai mic de contaminări decât în restul lumii, ţara continuă să urmeze o aşa-numită strategie sanitară strictă "zero COVID".
Această politică are ca rezultat instituirea unor măsuri de izolare de îndată ce sunt depistate cazuri pozitive, testarea PCR aproape obligatorie la fiecare 72, 48 sau chiar 24 de ore, plasarea în carantină, dar şi închiderea fabricilor şi sediilor comerciale.
Metropola Shenzhen (sud), templu high-tech, cu 18 milioane de locuitori, a asistat în acest weekend la plasarea în izolare a mai multe cartiere.
În celălalt capăt al ţării, locuitorii din Chengdu, în provincia Sichuan (sud-vest), sunt nevoiţi să rămână în case şi sunt testaţi în masă de luni până miercuri. (sursa Agerpres)


Articole înrudite