14 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
UE şi-a asigurat o nouă tranşă de vaccinuri împotriva variolei maimuţei
UE şi-a asigurat o nouă tranşă de vaccinuri împotriva variolei maimuţei

Uniunea Europeană şi-a asigurat o cantitate suplimentară de 170.920 de doze de vaccin împotriva variolei maimuţei, dezvoltat de compania de biotehnologie Bavarian Nordic, în contextul îngrijorărilor legate de răspândirea acestei boli, au anunţat miercuri reprezentanţi ai Comisiei Europene, informează Reuters.
Noua comandă sporeşte de peste două ori cantitatea de doze de vaccin de care va dispune Uniunea Europeană, ridicând numărul dozelor achiziţionate în mod direct de către UE la aproape 335.000.
Dozele suplimentare vor deveni disponibile pentru livrare înainte de sfârşitul acestui an, în timp ce dozele care au fost deja cumpărate sunt în prezent distribuite în statele membre, a precizat Comisia Europeană.
"Deşi s-a constatat că numărul cazurilor de variola maimuţei a scăzut la nivelul UE în ultimele săptămâni, ameninţarea nu a trecut, iar noi nu putem să lăsăm garda jos", a declarat comisarul european pentru Sănătate Stella Kyriakides.
De la începutul epidemiei de variola maimuţei, aproximativ 18.500 de cazuri au fost raportate de statele care sunt membre în UE şi de partenerii acesteia, Norvegia şi Islanda. (sursa Agerpres)


Articole înrudite