Românii stau cel mai puţin timp în faţa televizoarelor după terminarea orelor de program Recomandat

 
Vineri, 11 Mai 2018 00:20
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Românii se află pe locul trei, după italieni şi austrieci într-un clasament, în care populaţia petrece cel mai puţin timp în faţa ecranelor după terminarea orelor de program, arată un studiu al Eurostat.
Europenii cu vârste cuprinse între 20 şi 74 de ani petrec după serviciu între două şi trei ore pe zi în faţa unui ecran.
Un sondaj realizat în 15 ţări membre ale Uniunii Europene, între 2008 şi 2015, arată că timpul pe care adulţii îl petrec în afara serviciului şi implică activităţi legate de utilizarea ecranelor (cum ar fi timpul petrecut în faţa televizorului sau a altor mijloace de informare în masă, jocuri pe calculator sau alte activităţi bazate pe ecrane), variază între 3 ore în Grecia până la doar două ore în Italia.

Unde s-au mai înregistrat ponderi mici

Cele mai mici ponderi ale timpului petrecut în faţa ecranelor după terminarea orelor de program s-au înregistrat în Italia (84,5%), unde localnicii petrec sub 2 ore în faţa gadgeturilor. Italienii sunt urmaţi de austrieci (87%), care petrec puţin peste 2 ore, şi de români (91,5%), care petrec sub 2 ore şi 30 de minute în faţa ecranelor.
La polul opus se clasează Grecia unde cei mai mulţi dintre respondeţi petrec peste 3 ore în faţa ecranelor (95,1%), urmată de Belgia şi Finlanda.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu