29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FC Oţelul Galaţi - FC Vaslui 2-3 (0-1)
stadion Oţelul, spectatori: 8.000
Au marcat: Antal (min. 65), Iorga (min.67 din 11 metri) respectiv Wesley (min.45+1 şi min.62), N'Doye (min.84)
Formaţii:
Oţelul Galaţi: Grahovac - Râpă, Sârghi, Perendija, Sălăgeanu - Neagu (min.62 Didi), Filip, Giurgiu - Iorga, Paraschiv (min.52 Pena), Stromajer (min. 54 Antal). Antrenor Dorinel Munteanu.
FC Vaslui: Borjan - Milanov, M. Constantin, Papp, Paito - N'Doye, Almeida - Adailton (min. 73 Stanciu), Wesley, Sânmărtean (min. 89 Farkaş) - Temwanjera (min. 75 Yero Bello). Antrenor Augusto Inacio.
cartonaşe galbene: Paraschiv (min. 23), Râpă (min. 28), Didi (min. 89) respectiv Almeida (min. 25), Milanov (min. 66), Wesley (min. 69), N' Doye (min. 85), Stanciu (min. 87)
Arbitru: Cătălin Popa (Piteşti)
Asistenţi: Aurel Oniţa (Constanţa) şi Eduard Dumitrescu (Bucureşti)
Oţelul şi Vasluiul au confirmat aşteptările şi au oferit celor prezenţi în tribune un agreabil sportiv presărat cu de toate. Din păcate şi cu numeroase greşeli de arbitraj comise de centralul Cătălin Popa. Putem chiar considera că piteşteanul a viciat rezultatul. Spiritele s-au încins încă de la început, gălăţenii ar fi putut deschide scorul, dar lovitura de cap a lui Iorga a lovit bara pentru ca imediat Stromajer să reia în blocaj dintr-o poziţie favorabilă. În învălmăşeala creată în suprafaţa de pedeapsă vasluiană, un fundaş a lovit mingea cu mâna dar... Gafa cea mai mare a comis-o „fluieraşul” trimis să împartă dreptatea în min. 23, când Papp i s-a urcat în cârcă lui „Para”, 11 m clar la lumina nocturnei, dar gălăţeanul a fost cel sancţionat cu galben pentru simulare. Abia în ultimele 10 minute, oaspeţii au ieşit la joc, au ratat o ocazie prin Papp, a cărui lovitură de cap a fost respinsă de Grahovac dar, când nimeni nu se mai aştepta, au deschis scorul: Sânmărtean a centrat, iar Wesley a introdus mingea în plasă. Nici aici n-au fost toate în regulă, golul fiind marcat în cel de-al doilea minut de prelungiri, deşi arbitrul de rezervă arătase numai unul.
Antal ne-a reaprins speranţele
Spectacolul a fost total în mitanul al doilea. Mai întâi, prin aceiaşi protagonişti de la primul gol, „plăieşii” lui Porumboiu şi-au dublat avantajul de pe tabela de marcaj dar imediat a venit replica tăioasă a oţelarilor care în numai două minute au restabilit egalitatea prin Antal, cu un „golazo”, foarfecă din 12-13 metri şi Iorga, care l-a învins pe Borjan, dintr-un penalti ce trebuie să recunoaştem că a fost acordat cu uşurinţă. Iureşul băieţilor lui „Munti” a continuat şi Pena a şutat alături, după o centrare venită de la Sălăgeanu. „Magicianul” Sânmărtean şi-a mai folosit odată bagheta şi l-a găsit pe N' Doye, care cu un şut inteligent de la 15 metri, ne-a năruit speranţele la Europa League. Pe final, ai noştri s-au aruncat şi cu portarul în careul advers, dar soarta partidei fusese scrisă şi Oţelul este eliminată din Cupa României Timişoreana, chiar dacă a făcut un joc bun. Asta este viaţa, roş-albaştrii trebuie să strângă rândurile şi să câştige jocul de campionat programat duminică la Braşov.
Declaraţii:
Marius Stan - director general FC Oţelul: „Dincolo de amărăciunea înfrângerii, pentru că ne-am jucat participarea în Europa League, apreciez că au avut altă atitudine. Ne-am regăsit atitudinea pe care am avut-o în sezonul trecut. Dorinel îşi va continua contractul cu noi, asta e o certitudine. Poate unii vor neapărat sânge, dar îi dezamăgim. Cred că se impunea mai mult respect acestui meci, era nevoie de un arbitru cu mai multă experienţă."
Dorinel Munteanu - antrenor FC Oţelul: „ Am o părere de rău, chiar dacă am făcut o partidă bună, nu am reuşit să ne calificăm mai departe şi-mi cer scuze faţă de spectatori şi de toţi care şi-a Echipa cea mai bună a fost Galaţiul şi consider că meciul s-a pierdut pe nişte greşeli mărunte, care au făcut diferenţa. Din câte am înţeles, Vasluiul a fost favorizată. Am avut un penalty neacordat, plus mai multe cartonaşe galbene acordate aiurea. Normal că e greu să conteşti arbitrajul, când am avut acea revenire şi apoi am luat un gol contrar cursului jocului. Nu mai zic de primul gol al lor care a venit în al doilea minut al prelungirilor, deşi arbitrul arătase doar unul."
Augusto Inacio - antrenor FC Vaslui: „A fost un joc bun de fotbal şi asta manierei în care au evoluat cele două echipe. Am reuşit să marcăm două goluri, apoi am primit două şi asta ne-a creat ceva probleme. Am revenit şi am câştigat prin munca întregii echipe. Felicit Oţelul, au o echipă foarte bună şi vreau să-i urez antrenorului mult succes în continuare”.


Articole înrudite