08 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Adio, Diego Maradona!
Adio, Diego Maradona!

Fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, în locuinţa sa, a anunţat agentul şi prietenul său, Matias Morla, conform EFE. „A murit Diego", a declarat, pentru EFE, Sebastian Sanchi, purtătorul de cuvânt al celui care a fost marele artizan al câştigării Cupei Mondiale 1986 de către Argentina.
În jurul orei locale 13.00 (16.00 GMT) unele media locale au informat că Maradona a suferit un stop cardiac la domiciliul său din provincia de Buenos Aires şi că cel puţin patru ambulanţe se îndreaptă spre locuinţa sa. Decesul a fost anunţat puţin mai târziu de canalul Todo Noticias, care a asigurat că a vorbit cu Matias Morla, agentul şi prietenul lui Maradona. Fostul mare fotbalist Gheorghe Hagi şi-a exprimat regretul în legătură cu dispariţia lui Diego Armando Maradona, despre care a afirmat că a fost unic şi că i-a influenţat cariera, inspirându-i plăcerea de a se bucura pe teren.
„Dumnezeu să-l odihnească! O zi tristă pentru sportul mondial, care nu cred că trebuia să existe, cel puţin deocamdată, pentru că era încă tânăr şi era bine să mai trăiască. A fost unic, nu vreau să zic Dumnezeu, pentru că pentru că Dumnezeu e unul singur, dar pentru mine a fost unic în tot ceea ce a făcut. Mie mi-a inspirat plăcerea de a juca fotbal, ce înseamnă să te bucuri pe teren, să te bucuri de acea minge, să o cauţi, să te bucuri de ea. Asta ne-a dat Diego, plăcerea de a juca fotbal. Cred că nimeni în lume nu o să-l uite, pentru că el ne-a făcut mândri şi fericiţi, să iubim fotbalul. Jucători ca el e greu să-i uiţi vreodată. A fost special din toate punctele de vedere. O tehnică ierarhie. Eu pot să spun un singur cuvânt despre el, unic. Nu vreau să-l compar cu altcineva. A fost unic pentru mine şi aşa va rămâne", a spus Gheorghe Hagi, la Digi Sport. Hagi a fost supranumit în perioada sa de glorie "Maradona din Carpaţi", fiind comparat de multe ori cu starul argentinian.


Articole înrudite